Prebacivanje na Kaspersky Free kada istekne Kaspersky Total Security licenca

1. april 2021.

ID 155354

Kada istekne Kaspersky Total Security licenca, možete da kupite novu licencu i nastavite sa upotrebom svih funkcija aplikacije. Aplikacija vas može upitati da pređete na Kaspersky Free kako biste zadržali osnovnu zaštitu vašeg računara.

Ukoliko niste koristili sefove za podatke, kao ni rezervne kopije dok vam je licenca bila aktivna, prebacivanje na Kaspersky Free može biti obavljeno automatski. Nakon prelaska, aplikacija vas obaveštava o tome i pita vas da obnovite licencu ili da nastavite sa upotrebom besplatne verzije zaštite.

Ukoliko ste koristili sefove za podatke i/ili rezervne kopije dok vam je licenca bila aktivna, aplikacija vas obaveštava da ćete imati ograničen pristup njima usled isteka licence.

Da biste obnovili licencu ili se prebacili na Kaspersky Free, preduzmite nešto od sledećeg:

 • Ukoliko želite da obnovite licencu i nastavite da koristite sve funkcije Kaspersky Total Security aplikacije, kliknite na dugme Obnovite licencu.

  Klikom na ovo dugme bivate odvedeni u Internet prodavnicu.

 • Ukoliko ne želite da obnovite licencu, kliknite na dugme Nemoj odmah.

  Ukoliko kliknete na ovo dugme, aplikacija proverava da li je neka od drugih licenci dostupna. Ukoliko aplikacija ne otkrije nijednu drugu licencu, možete biti upitani da pređete na Kaspersky Free.

Pokreni migraciju na Kaspersky Free

U ovom koraku, čarobnjak migracija vam nudi da se prebacite na Kaspersky Free i da zadržite najosnovniju zaštitu na svom računaru.

Da biste se prebacili na Kaspersky Free, kliknite na dugme Prelazak na Kaspersky Free.

Potvrda migracije na Kaspersky Free

U ovom koraku čarobnjak migracije vam nudi da potvrdite ili odbijete prebacivanje na Kaspersky Free.

Ukoliko ste koristili sefove za podatke i/ili rezervne kopije dok vam je licenca bila aktivna, aplikacija vas obaveštava da ćete imati ograničen pristup njima nakon prebacivanja na Kaspersky Free. Da biste i dalje imali pristup datotekama koje su sačuvane u vašim sefovima za podatke, premestite ih na drugo mesto pre nego što nastavite sa prebacivanjem na Kaspersky Free. Da biste povratili pristup svojim podacima iz rezervne kopije, možete koristiti Kaspersky Restore Utility.

Uradite jedno od sledećeg:

 • Da biste potvrdili prebacivanje, kliknite na dugme Prelazak.

  Čarobnjak migracije nastavlja do sledećeg koraka.

 • Da biste odbili prebacivanje, kliknite na dugme Otkaži.

  Zatvara se čarobnjak migracije.

Traženje nekompatibilnog softvera

U ovom koraku, čarobnjak migracije proverava da li postoji bilo koja aplikacija koja nije usaglašena sa aplikacijom Kaspersky Free koja je instalirana na vaš računar. Ukoliko takve aplikacije ne budu pronađene, čarobnjak migracije odmah će preći na sledeći korak. Ukoliko u ovom trenutku zatvorite prozor čarobnjaka migracije, traženje nekompatibilnog softvera nastavlja se u pozadini.

Ukoliko se nekompatibilne aplikacije pronađu, čarobnjak migracije ih prikazuje u listi unutar prozora i nudi vam da ih uklonite.

Nakon uklanjanja nekompatibilnih aplikacija, nastavljate do sledećeg koraka.

Završetak prebacivanja na Kaspersky Free

U ovom koraku, čarobnjak migracije vam govori da je završeno prebacivanje na Kaspersky Free.

Da biste pokrenuli Kaspersky Free, kliknite na dugme Pokreni.

Da li vam je članak bio od koristi?
Šta bismo mogli da uradimo bolje?
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.
Hvala vam na povratnim informacijama! Pomažete nam da postanemo bolji.