Ställa in VPN-regler för kända Wi-Fi-nätverk

26 januari 2024

ID 140379

Om du ofta ansluter din enhet till ett särskilt Wi-Fi-nätverk, kan du förkonfigurera inställningar för säker anslutning för det nätverket.

Så här konfigurerar du automatisk aktivering av en säker anslutning för kända Wi-Fi-nätverk:

1. Öppna VPN.
  2. Tryck på Inställningar > Smart skydd.
  3. Tryck på För kända Wi-Fi-nätverk.

En lista över kända Wi-Fi-nätverk visas. Om inga kända Wi-Fi-nätverk finns, är listan tom.

4. Välj det Wi-Fi-nätverk för vilket du vill konfigurera inställningar för en säker anslutning.
  5. Välj en åtgärd för detta nätverk:
    • Gör likadant som för osäkra. När du ansluter din enhet till detta Wi-Fi-nätverk, använder programmet de inställningar som specificerats för oskyddade Wi-Fi-nätverk. Detta tillämpas till kända nätverk som är osäkra. Om nätverket är säkert gör programmet ingenting.
    • Säkra anslutningen. När du ansluter din enhet till detta Wi-Fi-nätverk, aktiverar programmet en säker anslutning.
    • Gör ingenting. När du ansluter din enhet till detta Wi-Fi-nätverk, aktiverar programmet inte en säker anslutning.
  6. Tryck på Tillämpa.