Kontrollera dina telefonlänkade konton

26 januari 2024

ID 252053

Så här kontrollerar du ditt telefonnummer efter dataläckor:

1. Öppna Kaspersky appen > Identitet > Kontroll för identitetsstöld.
  2. Lägg till ett telefonnummer genom att ange det manuellt eller genom att välja det bland enhetens kontakter.

Se till att numret du lägger till börjar med ett + och en landskod, är mellan 6 och 20 siffror långt och inte innehåller symboler som * och #.

3. Tryck på Kontrollera efter läckor när du vill köra den första kontrollen.

Innan du kör den första kontrollen uppmanar appen dig att läsa databehandlingsmeddelandet. Godkänn det när du vill använda funktionen.

När du har lagt till dina nummer kommer appen att automatiskt och regelbundet kontrollera dem och varna dig för nya läckor.

Du kan se detaljerad information om tidigare och nya läckor genom att trycka på ett telefonnummer i listan över telefonnummer.

Redigera namnet på en kontakt

Det går bara att automatiskt kontrollera 50 nummer åt gången. Om du vill kontrollera ett nummer som inte har lagts till ännu, kan du ta bort ett gammalt nummer och ange ett nytt för kontroll.

Så här tar du bort ett telefonnummer från listan:

1. Öppna Kaspersky appen > Identitet > Kontroll för identitetsstöld.
  2. Tryck länge eller svep åt vänster på numret du vill radera.
  3. Tryck på Ta bort.

Observera att alla telefonnummer som du har lagt till i Kaspersky-appen raderas om du återkallar ditt godkännande av meddelandet för Kontroll för identitetsstöld.