Genomsökning och automatiskt antivirus

26 januari 2024

ID 71797

Om genomsökning

Du kan göra följande typer av genomsökningar:

• Fullständig sökning

Kaspersky-appen genomsöker hela filsystemet på enheten. En fullständig genomsökning hjälper till att skydda dina personuppgifter och pengar. Den upptäcker och eliminerar hot (i installerade appar och installationspaket) på din enhet. En fullständig genomsökning upptäcker annonsprogram och appar som inkräktare kan använda för att skada din enhet eller utnyttja dina personliga data.

Kaspersky rekommenderar att du kör en full genomsökning av din enhet en gång i veckan för att se till att dina privata data är säkra. Du kan konfigurera regelbunden genomsökning om du inte vill starta en genomsökning manuellt:

• Snabbsökning

Kaspersky-appen genomsöker bara installerade appar.

Om du inte vill starta en genomsökning manuellt kan du konfigurera en schemalagd genomsökning av installerade appar.

• Genomsöka särskilda filer och mappar. Du kan genomsöka en fil som du nyligen har laddat ner eller en mapp som nyligen skapades eller uppdaterades.

På grund av tekniska begränsningar kan appen inte genomsöka arkiv som är 4 GB eller större. Appen hoppar över sådana arkiv under genomsökningen utan att meddela dig om att arkiven hoppats över.

I det här avsnittet

Automatiskt anti-virus

Starta genomsökningar på din enhet

Konfigurera en schemalagd genomsökning

Konfigurera smart veckogenomsökning