Ställa in VPN-regler för oskyddade Wi-Fi-nätverk

24 november 2023

ID 140378

Kaspersky-appen utvärderar säkerhetsstatus för ett Wi-Fi-nätverk. Du kan konfigurera appen till att aktivera säker anslutning för de Wi-Fi-nätverk som anses vara oskyddade.

Så här konfigurerar du automatisk aktivering av en säker anslutning för oskyddade Wi-Fi-nätverk:

1. Öppna Kaspersky-appen.
  2. Tryck på Profil > Inst√§llningar > Inställningar för Wi-Fi-säkerhetskontroll .
  3. Tryck på Oskyddade Wi-Fi-n√§tverk och välj ett av följande alternativ:
    • Fr√•ga. Appen visar ett meddelande och uppmanar dig att aktivera en säker anslutning när du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk.

Tillåt att Kaspersky-appen skickar aviseringar. Annars kan appen inte varna dig och erbjuda att skapa en säker anslutning. Information om hur du konfigurerar aviseringar finns i OS-dokumentationen.

• Aktivera VPN. Appen aktiverar en säker anslutning när du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk.
    • G√∂r ingenting. Appen visar inte något meddelande och aktiverar inte en säker anslutning när du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk.