Om funktionen Säkerhetsnyheter

24 november 2023

ID 142309

Funktionen Säkerhetsnyheter ger dig råd om hur du förbättrar skyddet för din enhet och din digitala omgivning. Funktionen visar tips om hur du åtgärdar svaga inställningar i operativsystemet och ger dig information om de senaste säkerhetsnyheterna från Kaspersky.

Om svaga inställningar

När du använder enheten kan operativsystemets inställningar ändras till följd av dina åtgärder eller de åtgärder som utförs i de appar du använder. De ändrade svaga inställningarna kan utgöra en risk för din enhets säkerhet. Till exempel, om enheten ändras via jailbreak, kan enhetens säkerhet äventyras.

Meddelanden om svaga inställningar i operativsystemet kan delas in i två typer:

• Varningsmeddelanden. Inställningarna påverkar operativsystemets säkerhet och motsvarar sårbarheter.
  • Rekommendationsmeddelanden. Du rekommenderas att åtgärda inställningarna för att förbättra operativsystemets säkerhet.

Säkerhetsnyheter letar efter svaga inställningar i operativsystemet minst en gång om dagen. Om det upptäcker svaga inställningar i operativsystemet uppmanas du att åtgärda dessa för att återställa operativsystemets säkerhet.

Information om upptäckta svaga inställningar visas på huvudskärmen och i avsnittet Säkerhetsnyheter kan du se mer information om ditt skydd. Du kan utföra följande åtgärder:

Om säkerhetsnyheter

Varje dag ser världen allt fler exempel på masstöld av lösenord, databasintrång och bankbedrägerier online. Säkerhetsnyheter från Kaspersky ger färsk information om sådana brott och hjälper dig att förebygga situationer där du skulle kunna bli ett offer för hackare.

Säkerhetsnyheter visas tillsammans med andra nyheter från Kaspersky. Säkerhetsnyheter visas även som push-meddelanden. Om ett meddelande om en säkerhetsnyhet visas, kan du fortsätta till den fullständiga nyhetstexten genom att klicka på meddelandet.