Om Wi-Fi säkerhetskontroll

24 november 2023

ID 143085

Wi-Fi-säkerhetskontrollen gör att du kan aktivera en säker anslutning när du ansluter till internet via ett oskyddat Wi-Fi-nätverk. På så sätt kan du på ett säkert sätt ange dina konfidentiella uppgifter, till exempel över ett offentligt wifi-nätverk.

Du kan konfigurera regler för att automatiskt aktivera en säker anslutning för nätverk som du ofta använder.

Om ett oskyddat WiFi-nätverk saknar internetanslutning, kommer en skyddad anslutning inte att aktiveras automatiskt eller så kommer appen inte att erbjuda aktivering av en säker anslutning. Appen meddelar dig om att det inte finns någon internetanslutning i det oskyddade Wi-Fi-nätverket.

Om du konfigurerade automatisk aktivering av en säker anslutning eller tryckte på Aktivera för det oskyddade Wi-Fi-nätverket utan en internetanslutning, söker appen efter en internetanslutning under en timme. En säker anslutning aktiveras om appen hittar en internetanslutning. Om enheten kopplas bort från detta wifi-nätverk, avbryter appen sina försök att aktivera en säker anslutning på enheten.