Regler avseende Intrångsskydd

3 oktober 2023

ID 24749

En regel är en uppsättning reaktioner som Intrångsskydd använder som svar på åtgärder som ett program utför inom olika kategorier av operativsystemresurser och personuppgifter.

Intrångsskydd kan reagera på ett programs åtgärder på följande sätt:

• Ärv. Intrångsskydd reagerar på ett programs aktivitet genom att tillämpa regeln som har konfigurerats för den status som Intrångsskydd har tilldelat programmet.

Det här svaret tillämpas som standard. Som standard ärver Intrångsskydd åtkomsträttigheter från den status som Intrångsskydd har tilldelat programmet.

Om du har redigerat en regel för ett program kommer programregeln att ha högre prioritet än regeln för den status som tilldelades programmet.

• Tillåt. Intrångsskydd tillåter programmet att utföra åtgärden.
  • Neka. Intrångsskydd hindrar programmet från att utföra åtgärden.
  • Fråga användare. Om kryssrutan Utför rekommenderade åtgärder automatiskt är avmarkerad under InställningarSäkerhetsinställningarUndantag ocvh åtgärder om objektdetektering, ber Intrångsskyddet användaren att fatta ett beslut. Om kryssrutan är markerad väljs åtgärden automatiskt. Du kan följa fotnoten i programfönstret för att läsa om exakt vilken åtgärd som kommer att väljas.
  • Logga händelser. Intrångsskydd loggar information om programaktiviteten och svaren på den i en rapport. Information kan läggas till i en rapport utöver alla andra åtgärder som vidtas av Intrångsskydd.