Ditt hemnätverk använder ett svagt lösenord

26 december 2023

ID 236366

Vi rekommenderar att du använder starka lösenord för att skydda personuppgifter och konfidentiell information. Skapa inte konton utan lösenord.

Krav för starka lösenord

• Lösenordet ska innehålla minst åtta tecken. Om du använder Windows, se till att den lägsta lösenordslängden som konfigurerats i operativsystemets inställningar är minst 8 tecken.
  • Lösenordet måste innehålla stora bokstäver, gemener, siffror, mellanslag och specialtecken. Till exempel: oNQZnz$Hx2.

Lösenordet får inte innehålla

• Personlig information som lätt kan erhållas av andra. Till exempel för- eller efternamn, födelsedatum.
  • Tydliga och enkla ord, fraser, idiom och teckensekvenser som är lätta att gissa. Till exempel: lösenord, parol, abcd, qwerty eller asdfg, 1234567.

Lösenordsgenereringstekniker

• Uppfinn en algoritm för att komponera lösenord. Ta till exempel din favoritdikt eller berömda citat. Skriv ner det med små och stora bokstäver i det latinska alfabetet och ersätt några av dem med liknande siffror och specialtecken: @_R0s3 byY_a#y Ot#er n@mE w0u1c|_$me11 as_sVV3Et.
  • Använd en Lösenordsgenerator. Du kan använda Kaspersky Password Manager för att skapa komplexa lösenord, verifiera deras styrka och lagra dem säkert. Du kan också installera Kaspersky Password Manager webbläsartillägg för att automatiskt fylla i inmatningsfält på webbplatser.

Hur ofta ska jag ändra mitt lösenord?

Vi rekommenderar att du byter lösenord var tredje månad.

Skydda lösenordet

• Avslöja eller skicka inte ditt lösenord till någon.
  • Lämna inte dina lösenord nedskrivna på ett papper på platser där andra kan vara närvarande.
  • Använd en lösenordshanterare eller en lösenordslagring inbyggd i din webbläsare.
  • Använd unika lösenord för alla dina konton. Genom att återanvända lösenord kan en inkräktare som lyckas lära sig lösenordet för ett av dina konton få tillgång till alla dina andra konton.

Hur du skapar eller ändrar ditt hemnätverkslösenord

Hur man går till routerkonfiguration