Återskapa data från en säkerhetskopia

5 april 2024

ID 84525

För att återskapa data från en säkerhetskopia:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Prestanda.
  3. I blocket Säkerhetskopiering och återställning, klicka på knappen Visa mina säkerhetskopior.

Detta öppnar fönstret Säkerhetskopiering och återställning.

• Klicka på alternativet Visa filer i rullgardinsmenyn bredvid vald säkerhetskopieringsuppgift.
    • Klicka på länken Mina lagringsplatser och i fönstret som öppnas klickar du på Visa filer bredvid vald lagringsplats för säkerhetskopiering.
  4. Om ett lösenord angavs när säkerhetskopian skapades, matar du in lösenordet i fönstret Ange lösenordet du konfigurerade för åtkomst till säkerhetskopior i lagringen. Då öppnas fönstret Välj filer att återställa.
  5. Sortera och återställa specifika filtyper genom att välja dessa filtyper överst på sidan.
  6. Lagringsplatsen för säkerhetskopior kan innehålla kopior av borttagna filer, och du kan återställa en borttagen fil från säkerhetskopian. Välj kryssrutan Visa inte säkerhetskopior på borttagna filer om du föredrar att inte se säkerhetskopior av borttagna filer.
  7. Sedan, gör en av följande åtgärder:
    • Om du vill återställa alla data markerar du kryssrutan Alla filer.
    • Om du endast vill återställa vissa mappar markerar du kryssrutorna bredvid de aktuella mapparna.
    • Om du endast vill återställa vissa filer markerar du kryssrutorna bredvid de aktuella filerna i kolumnen Namn.
  8. Du kan ange datum och den tidpunkt när de säkerhetskopian skapades i den nedrullningsbara listrutan Datum på säkerhetskopia.
  9. Klicka på knappen Välj. Detta öppnar fönstret Välj filer att återställa.
  10. Välj ett av två alternativ:
    • Ursprungsmapp. Programmet återställer data till den ursprungliga mappen.
    • Angiven mapp. Programmet återställer data till den angivna mappen. Klicka på knappen Välj för att välja vilken mapp du vill återställa data till.
  11. I listrutan Om filnamnet redan finns väljer du vilken åtgärd som ska utföras av programmet när den fil som återställs har samma namn som en fil som redan finns i målmappen:
    • fråga – när filer har samma namn ber programmet dig att välja ett av följande alternativ: ersätt filen med säkerhetskopian, spara båda filerna eller återställ inte filen.
    • ersätt filen med säkerhetskopian – Kaspersky-programmet tar bort den befintliga filen och ersätter den med filen som återställts från säkerhetskopian.
    • spara båda filerna – Kaspersky-programmet lämnar den befintliga filen oförändrad och sparar den återställda filen från säkerhetskopian med ett nytt namn i samma mapp.
    • återställ inte denna fil – Kaspersky-programmet lämnar den befintliga filen oförändrad och återställer inte filen med samma namn från säkerhetskopian.
  12. Klicka på Återställ filer.

De valda filerna kommer att återställas från säkerhetskopian och sparas i angiven mapp.

Se även:

Starta en säkerhetskopieringsuppgift

Återställa data från en säkerhetskopia med Kaspersky Restore Utility