Steg 4. Skapa lagringsplats för säkerhetskopior

5 april 2024

ID 93348

I steget Konfigurera lagring i guiden kan du ange fillagringsinställningarna:

Vid varje säkerhetskopiering kontrollerar programmet om filen har ändrats sedan den förra säkerhetskopieringen. Om filen har ändrats skapar programmet en ny version av säkerhetskopian på lagringsplatsen. Den tidigare versionen av säkerhetskopian sparas också i lagringsutrymmet. Du kan begränsa antalet versioner av säkerhetskopior. För att göra detta, välj kryssrutan Begränsa antalet säkerhetskopior av en fil om den filen ändrades flera gånger och välj hur många versioner av säkerhetskopior som ska sparas i fältet Antal av senaste säkerhetskopior på en fil. En säkerhetskopia kan ha upp till 999 versioner.

Du kan också begränsa lagringstiden för varje version av säkerhetskopian av en fil. Äldre versioner av säkerhetskopior av filen raderas automatiskt. Den senast sparade versionen av säkerhetskopian av filen kommer att lagras på obestämd tid. Begränsa lagringstiden genom att välja kryssrutan Ta bort gamla säkerhetskopior av en fil efter den angivna tiden. Den senaste, dvs. den senaste kopian, kommer att lagras på obestämd tid för att ange antalet dagar eller veckor som varje filversion av en säkerhetskopia ska lagras. Det maximala antalet dagar eller veckor är 999.

Du kan valfritt ange ett lösenord som skyddar dina säkerhetskopior från obehörig åtkomst. Detta gör du genom att klicka Konfigurera i Lösenord och ange lösenordet.

Lösenordet kommer att gälla för alla säkerhetskopior i denna lagring. Det går inte att ändra senare. Om du glömmer ditt lösenord kommer du inte att kunna återställa filer från säkerhetskopiorna på den här lagringsplatsen.

Programmet uppmanar dig att ange ett lösenord i följande fall:

• När du först skapar en säkerhetskopieringslagring på en lokal eller flyttbar enhet (som en USB-enhet). Programmet uppmanar dig inte längre att ange ett lösenord, när du skapar efterföljande säkerhetskopieringsuppgifter till en lokal enhet eller den här flyttbara enheten. Lösenordet som du angav tidigare användas.

Programmet uppmanar dig att ange ett lösenord för att kopiera till eller återställa data från den här lokala säkerhetskopieringslagringen, om du kopierar lagringen till en flyttbar enhet och ansluter den flyttbara enheten till en annan dator.

• När du ansluter en flyttbar enhet till datorn. Programmet kontrollerar den flyttbara enheten och ber dig att ange ett lösenord om det upptäcker en säkerhetskopieringslagring på den här flyttbara enheten.

Om lagringsutrymmet för säkerhetskopiering finns på datorn där Kaspersky-programmet är skadat eller inte är installerat, kan du använda Kaspersky Restore Utility för att återställa filer från säkerhetskopior. För det måste du kopiera verktyget till den här lagringsplatsen genom att välja kryssrutan Kopiera Kaspersky Restore Utility till lagringsutrymmet i avsnittet Kaspersky Restore Utility.

När du har konfigurerat en lagringsplats för säkerhetskopiering klickar du på Kör för att starta säkerhetskopieringsuppgiften omedelbart, eller klicka på Spara och stäng för att köra uppgiften senare manuellt eller enligt schema.