Kontrollera säkerheten på en webbplats

28 mars 2023

ID 70888

Kaspersky Free kan kontrollera säkerheten hos en webbplats innan du klickar på en länk för att öppna den. Webbplatser kontrolleras med hjälp av URL-rådgivare.

Komponenten URL-rådgivare kontrollerar länkar på en webbsida som öppnas i Chromium-baserade Microsoft Edge, Google Chrome, eller Mozilla Firefox. Kaspersky Free visar en av följande ikoner intill den valda länken:

Säker webbsida – om webbsidan som öppnas genom att klicka på länken är säker enligt Kaspersky

Okänd webbsida – om det inte finns någon information om säkerhetsstatus för den webbsida som öppnas genom att klicka på länken

Webbsida som kan användas av inkräktare – om enligt Kaspersky hackare kan skada din dator eller dian data med hjälp av webbsidan som länken leder till.

Äventyrad webbsida – om enligt Kaspersky webbsidan som länken leder till kan infekteras eller hackas.

Skadlig webbsida – om webbsidan som öppnas genom att klicka på länken är farlig enligt Kaspersky

För att visa ett popup-meddelande med mer information om länken, peka på motsvarande ikon.

Som standard kontrollerar bara Kaspersky Free länkarna i sökresultat.