Om Kaspersky-appen för Android

13 mars 2024

ID 141191

Alternativet att köpa en prenumeration på premiumversionen av Kaspersky-appen i Google Play är för närvarande inte tillgängligt för användare i Ryssland. Det beror på att Google Plays faktureringssystem har pausats för användare i Ryssland. Om du är i Ryssland kan du köpa en årsprenumeration på Kasperskys webbplats. Vi arbetar för närvarande med andra köpalternativ och kommer att hålla dig uppdaterad. Tack för att du stannar kvar hos oss!

Kaspersky-appen för Android tillhandahåller omfattande skydd för mobila enheter. Följande funktioner och komponenter är tillgängliga som en del av Kaspersky-appen för Android.

Funktioner och komponenter i Kaspersky-appen för Android

Funktioner

Komponenter

Gratisversion

Premiumversion

Skydd mot virus och annan skadlig programvara

Skanner

Automatiskt antivirus*

Skydd mot Internethot

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Surfa säkert**

Säkra meddelanden

Skydda data om enheten tappas bort eller blir stulen

Var är min enhet

Var är min enhet***

Skydda åtkomst till appar med en hemlig kod

Ej tillgänglig

App Lock

Blockera oönskade samtal

Samtalsfilter

Samtalsfilter

Optimera lagring och granska beviljade behörigheter

Mina appar

Mina appar

Kontrollerar om data har läckt

Kontrollant av dataförlust

Kontrollant av dataförlust

Hjälper dig att åtgärda säkerhetsbrister i enhetens inställningar

Genomsökning efter svaga inställningar

Genomsökning efter svaga inställningar

Kontrollera länkar i QR-koder och streckkoder innan du öppnar dem

Säker QR-scanner

Säker QR-scanner

Hittar oinbjudna enheter i ditt Wi-Fi-hemnätverk

Ej tillgänglig

Övervakare av smarthem****

Skydda din integritet och dina personliga data

Kaspersky VPN*

Kaspersky VPN*****

*I versioner av Kaspersky-appen 11.80.X.XXX och tidigare kallades Automatiskt antivirus för Realtidsskydd.

**I versioner av Kaspersky-appen 11.80.X.XXX och tidigare kallades Surfa säkert för Internetskydd.

***I versioner av Kaspersky-appen 11.80.X.XXX och tidigare kallades Var är min enhet för Antistöld. Det kallas fortfarande Antistöld i vissa delar av My Kaspersky.

****I Kaspersky-appversionerna 11.94.X.XXX och tidigare kallades Övervakare av smarthem Enheter i mitt nätverk.

*****Den begränsade versionen av Kaspersky VPN-funktionerna ingår i både gratis- och premiumversionerna av Kaspersky-appen för Android. Avinstallera Kaspersky VPN Secure Connection från dina mobila enhet så att Kaspersky-appen för Android kan fungera utan problem. Kaspersky VPN Secure Connection-inställningarna raderas när programmet har avinstallerats. Om du har köpt en prenumeration på premiumversionen av Kaspersky VPN Secure Connection kommer den även gälla för Kaspersky VPN-funktionen i Kaspersky-appen för Android.

Skanner

Du kan göra följande typer av genomsökningar:

• Fullständig sökning

Kaspersky-appen genomsöker hela filsystemet på enheten. En fullständig genomsökning hjälper till att skydda dina personuppgifter och pengar. Den upptäcker och eliminerar hot (i installerade appar och installationspaket) på din enhet. En fullständig genomsökning upptäcker annonsprogram och appar som inkräktare kan använda för att skada din enhet eller utnyttja dina personliga data.

• Snabbgenomsökning

Kaspersky-appen genomsöker bara installerade appar.

• Genomsöka särskilda filer och mappar. Du kan genomsöka en fil som du nyligen har laddat ner eller en mapp som nyligen skapades eller uppdaterades.

På grund av tekniska begränsningar kan appen inte genomsöka arkiv som är 4 GB eller större. Appen hoppar över sådana arkiv under genomsökningen utan att meddela dig om att arkiven hoppats över.

Automatiskt antivirus

Automatiskt antivirus ger antivirusskydd. Komponenten upptäcker och oskadliggör hot, annonsprogram och appar som inkräktare kan använda för att skada din enhet eller utnyttja dina personliga data.

Surfa säkert

Surfa säkert kontrollerar webbplatser innan de öppnas. Det blockerar skadliga webbplatser, som försöker sprida skadlig kod, samt phishing-webbplatser som försöker stjäla dina personuppgifter och få tillgång till dina finansiella konton.

Säkra meddelanden

Funktionen Säkra meddelanden kontrollerar efter nätfiskelänkar i SMS-meddelanden och meddelanden som du får via WhatsApp, Viber, Telegram och Google Hangouts.

Var är min enhet

Var är min enhet skyddar dina data mot obehörig åtkomst och hjälper dig att hitta enheten om den tappas bort eller blir stulen. Du kan skicka fjärrkommandon till din enhet via My Kaspersky.

App Lock

Funktionen App Lock skyddar dina privata data. Du kan låsa appar som Facebook, WhatsApp, Foton, Meddelanden, Snapchat, Instagram, Viber, Gmail, Inställningar och alla andra appar för att hindra andra från att få åtkomst till dem. När du öppnar en app som skyddas av App Lock uppmanar Kaspersky-appen dig att låsa upp tillgången till appen med en hemlig kod, ett upplåsningsmönster eller fingeravtryck.

Samtalsfilter

Med Samtalsfilter kan du blockera oönskade samtal, till exempel från säljare. Appen filtrerar samtalen med hjälp av en lista över nekade kontakter som du skapar. Ditt nummer kommer att visas som upptaget för oönskade kontakter.

Mina appar

Med funktionen Mina appar kan du optimera lagringsutrymmet på din enhet och granska behörigheter som du har beviljat appar installerade på din enhet. Ta reda på vilka appar du inte använder och ta bort dem. Lär dig mer om potentiella risker med de beviljade behörigheterna.

Kontrollant av dataförlust

Kontrollant av dataförlust kontrollerar efter dataläckor på dina konton och varnar när information om dig finns offentligt tillgänglig. Funktionen rekommenderar också vad du ska göra när data har läckt.

I gratisversionen är begränsad funktionalitet tillgänglig: appen kontrollerar endast om ditt My Kaspersky-konto är utsatt för dataläckage. Alla funktioner är tillgängliga i Personal- och Family-paketen av Kaspersky Security Cloud.

Genomsökning efter svaga inställningar

Genomsökningen efter svaga inställningar söker efter svaga inställningar. Om det upptäcker svaga inställningar i operativsystemet uppmanas du att åtgärda dessa för att återställa operativsystemets säkerhet.

Säker QR-scanner

Säker QR-skanner kontrollerar länkar som finns i QR-koder eller streckkoder innan du öppnar dem och varnar dig för skadliga sådana.

Övervakare av smarthem

Funktionen Övervakare av smarthem visar enheter som är anslutna till ditt Wi-Fi-nätverk i hemmet. Genom att använda denna funktion kan du förhindra att ej behöriga enheter ansluter till ditt nätverk och kontrollera skyddsstatus för de enheter som är anslutna till nätverket. Den här funktionen är tillgänglig i Personal- och Family-paketen av Kaspersky Security Cloud.

Kaspersky VPN

Kaspersky VPN döljer din verkliga plats och krypterar alla data som skickas och tas emot av enheten.