Kontrollera dina konton

13 mars 2024

ID 216084

Om du prenumererar på Kaspersky Plus eller Premium kommer appen automatiskt att leta efter dataläckor associerade med konton länkade till dina e-postadresser varje dag.

Så här lägger du till e-postadresser för dessa automatiska sökningar efter dataläckor:

1. I Kaspersky-appen trycker du på avsnittet Kontrollera dataläckorHem.

Alternativt kan du öppna avsnittet Alla funktioner och trycka på Kontrollera dataläckor där.

2. När du uppmanas till det ska du logga in på My Kaspersky för att lägga till e-postadressen som används för ditt My Kaspersky-konto i listan för automatiska kontroller.

Om du har loggat in på My Kaspersky tidigare kommer funktionens huvudskärm att visa e-postadressen som användes för ditt My Kaspersky-konto.

3. Lägg till en ny e-postadress i listan över automatiska kontroller genom att trycka på knappen Lägg till e-postadress längst ner på skärmen.
  4. På den nya skärmen anger du e-postadressen och trycker på knappen Kontrollera efter läckor för att omedelbart söka efter läckor från konton som är länkade till den här e-postadressen. Appen sparar varje tillagd e-postadress i en lista över konton som kontrolleras automatiskt varje dag.

Du får ett meddelande om en möjlig dataläcka upptäcks. Gå till avsnittet med e-postadresser associerade med eventuella dataläckor för att se en lista över webbplatser som kan ha drabbats av en dataläcka, datum för den eventuella läckan och kategorin för potentiellt komprometterade data. Tryck på en webbadress i listan för att se hela listan över kategorier samt rekommendationer från Kaspersky-appen för vad du ska göra om dina data har läckt.

Appen kan bara kontrollera 50 tillagda e-postadresser åt gången. För att lägga till nya e-postadresser måste du ta bort några av de tidigare tillagda.

Hur man tar bort tillagda e-postadresser

Om du prenumererar på Kaspersky Standard kan du kontrollera ditt My Kaspersky-konto manuellt.

Så här kontrollerar du om dina kontouppgifter är offentligt tillgängliga manuellt:

1. I Kaspersky-appen trycker du på avsnittet Kontrollera dataläckorHem.

Alternativt kan du öppna avsnittet Alla funktioner och trycka på Kontrollera dataläckor där.

2. Logga in på My Kaspersky-kontot om du inte har gjort det tidigare.
  3. Kör en manuell kontroll genom att svepa nedåt på skärmen eller trycka på den runda pilen överst på skärmen.

Du kan också öppna kortet för en e-postadress och trycka på den runda pilen överst på kortet för att kontrollera konton som är länkade till den specifika e-postadressen.

Om du har använt funktionen för kontokontroll i Kaspersky Security Cloud-appen på din enhet kopierar vi din lista över e-postadresser till funktionen Kontrollera dataläckor i Kaspersky-appen på samma enhet. För att detta ska ske måste du se till att din Personal-, Family-, Kaspersky Plus- eller Premium-prenumeration har aktiverats i båda apparna.