Genomsökning efter svaga inställningar

13 mars 2024

ID 218370

När du använder enheten kan operativsystemets inställningar ändras till följd av dina åtgärder eller de åtgärder som utförs i de appar du använder. De ändrade svaga inställningarna kan utgöra en risk för din enhets säkerhet. Exempelvis, om en PIN-kod eller ett lösenord inte ställs in på enheten kan andra personer få åtkomst till data på din enhet.

Meddelanden om svaga inställningar i operativsystemet kan delas in i två typer:

• Varningsmeddelanden. Inställningarna påverkar operativsystemets säkerhet och motsvarar sårbarheter.
  • Rekommendationsmeddelanden. Du rekommenderas att åtgärda inställningarna för att förbättra operativsystemets säkerhet.

Genomsökning efter svaga inställningar söker efter klena inställningar i operativsystemet minst en gång om dagen. Om det upptäcker svaga inställningar i operativsystemet uppmanas du att åtgärda dessa för att återställa operativsystemets säkerhet.

Information om identifierade svaga inställningar visas i avsnittet Genomsökning efter svaga inställningar på appens huvudskärm. Tryck på det här avsnittet och öppna det för att utföra följande åtgärder:

Dölj svaga inställningar om du inte vill åtgärda dem.

I det här avsnittet

Åtgärda svaga inställningar