Kaspersky Internet Security for Mac

Sekretesskydd

14 februari 2022

ID 112161

Öppna sekretessfönstret

Kaspersky Internet Security skyddar din sekretess medan din Mac körs. Du kan blockera din webbkamera för att förhindra att program använder den. Om du aktiverar denna funktion blockerar Kaspersky Internet Security åtkomst till systembibliotek som webbkameran använder. Exempel på program som inte har åtkomst till webbkameran när de blockeras av Kaspersky Internet Security och listan över webbkameror som stöds finns på webbplatsen för teknisk support (kunskapsdatabas).

Obs! Åtkomsten kommer att blockeras för alla installerade program på din dator. Man kan inte blockera åtkomst till webbkameran för specifika program.

Blockera webbkamera

Sluta blockera åtkomst till webbkameran

Obs! Om programmet du vill blockera används när du blockerar webbkameran måste du starta om programmet.

För ökat skydd av din integritet inkluderar Kaspersky Internet Security-funktionen Privat surfning, som blockerar webbplatser mot att spåra dig. Du kan även välja vilka webbplatskategorier som du vill blockera spårning på.

Obs! Kaspersky Internet Security genomsöker krypterade anslutningar (HTTPS) endast om kryssrutan för Kontrollera säkra anslutningar (HTTPS) för <komponentnamn> i avsnittet Allmänt under fliken Skydd är markerad.

Blockera webbplatsspårning

Sluta blockera webbplatsspårning

Välj vilka webbplatskategorier du vill blockera från att spåra

När Webbplatsspårning är blockerat blockerar Kaspersky Internet Security spårningsaktiviteter för webbplatser från de kategorier som markerats och övervakar spårningsaktiviteter på webbplatser från icke valda kategorier. När webbplatsspårning tillåts övervakar Kaspersky Internet Security endast webbplatser från både markerade och icke markerade kategorier.

Du kan lägga till webbplatser en lista över undantag. När webbplatsspårning är blockerat blockerar Kaspersky Internet Security inte spårningsaktiviteter på webbplatser som är med på listan över undantag.

Lägga till/ta bort en webbplats till/från listan över undantag

Som standard blockerar inte Kaspersky Internet Security spårningsaktiviteter på webbplatser som tillhör Kaspersky och dess partner. Du kan aktivera blockering av spårningsaktiviteter på webbplatser som tillhör Kaspersky och dess partner manuellt.

Aktivera blockering av webbplatser som tillhör Kaspersky och dess partner

Vissa webbplatser är inkompatibla med funktionen Privat surfning. Som standard blockerar inte Kaspersky Internet Security spårningsaktiviteter för sådana webbplatser. Du kan själv aktivera blockering av spårningsaktiviteter för webbplatser som är kända för att vara inkompatibla med funktionen Privat surfning.

Aktivera blockering för webbplatser som är kända för att vara inkompatibla med funktionen Privat surfning