Kaspersky Internet Security for Mac

Om aktiveringskoden

14 februari 2022

ID 58754

Aktiveringskoden är en kod som du får när du köper en licens eller en prenumeration för Kaspersky Internet Security. Denna kod krävs för att aktivera programmet.

En aktiveringskod är en unik kombination av 20 latinska bokstäver och siffror i formatet xxxxx-xxxxx-xxxxx-ххххх.

En aktiveringskod kan komma att blockeras av Kaspersky om licensavtalet har brutits. Om aktiveringskoden har blockerats måste du lägga till en annan om du vill använda programmet.

En aktiveringskod kan vara en aktiv aktiveringskod eller en reservaktiveringskod.

En aktiv aktiveringskod är en aktiveringskod som för närvarande används av programmet. Programmet kan inte ha mer än en aktiveringskod.

En reservaktiveringskod är en aktiveringskod som ger användaren rätt att använda programmet men som inte används för tillfället. En reservaktiveringskod aktiveras automatiskt när licensen som är kopplad till den aktuella, aktiva aktiveringskoden går ut. En reservaktiveringskod kan bara läggas till om det redan finns en aktiv aktiveringskod. En reservaktiveringskod kan inte läggas till om du använder en prenumerationsnyckel. En prenumeration kan inte läggas till som en reservaktiveringskod.

Beroende på hur du köpt programmet kan du få en aktiveringskod på något av följande sätt:

• När du köper en fysisk version av Kaspersky Internet Security anges aktiveringskoden i handboken eller på detaljhandelsförpackningen som innehåller installations-CD-skivan.
  • När du köper Kaspersky Internet Security från en nätbutik skickas en aktiveringskod till den e-postadress du angav när du skickade beställningen.

Om du har förlorat, eller av misstag tagit bort, din aktiveringskod efter att programmet har aktiverats kontaktar du Kasperskys tekniska support.