Kaspersky Internet Security for Mac

Skapa en spårningsfil

14 februari 2022

ID 59664

Spårning är ett effektivt sätt att registrera detaljerad information om programaktivitet. Specialister på teknisk support använder spårningsfiler för att felsöka problem.

Skapa en spårningsfil

Viktigt: Vi rekommenderar att du endast aktiverar spårning om du blir ombedd att göra det av en teknisk supportspecialist från Kaspersky.

Spårningsfiler kan kräva mycket diskutrymme. Inaktivera spårning när du inte längre behöver spårningsfilerna.

Inaktivera spårning

Spårningsfiler lagras lokalt på din dator i följande mappar: ~/Library/Logs/Kaspersky Lab/ och /Library/Logs/Kaspersky Lab/.

Kaspersky Internet Security sparar följande information i en spårningsfil:

• Information om enheten och operativsystemet (unikt enhets-ID, enhetstyp, MAC-adresser för nätverksenheter, operativsystemtyp, operativsystemversion).
  • Information om användning av program och dess moduler.
  • Information om prenumerationen (prenumerationstyp, region).
  • Information om språkområden, applikations-ID, programanpassning, programversion, unikt programinstallations-ID, unikt dator-ID.
  • Information om status för datorns antivirusskydd, alla bearbetade och upptäckta objekt (namnet på det upptäckta objektet, datum och tidpunkt då det upptäcktes, internetadress för webbplatsen som det laddades ned från, namn och storlek på de smittade filerna samt sökvägar till dem, IP-adressen för datorn som attackerar och numret på datorporten som nätverksattacken riktar sig mot, en lista över aktiviteter med skadlig programvara samt oönskade webbadresser) samt de relevanta åtgärder som vidtagits och beslut som fattats av programmet och användaren.
  • Information om program som laddats ner av användaren (webbadress, attribut, filstorlek och information om processen som laddade ner filen).
  • Information om startade program och programmoduler (storlek, attribut, skapandedatum, detaljer om PE-huvud, region, namn, plats och komprimeringsprogram).
  • Information om gränssnittsfel och användning av grässnittet för det installerade programmet från Kaspersky.
  • Information om nätverksanslutningar: IP-adresserna för fjärrdatorn och användarens dator, nummer på portarna som används för att upprätta anslutningen och nätverksprotokoll för anslutningen.
  • Information om nätverkspaket som tas emot och skickas av datorn över IT- och telekomnätverk.
  • Information om skickade och mottagna snabbmeddelanden och e-post.
  • Information om webbadresser för webbplatser som besökts: när anslutningen upprättades med hjälp av ett öppet protokoll, uppgifter om inloggningsnamn och lösenord för webbplatsen samt innehållet i cookies.
  • Serverns offentliga certifikat.

Spårningsfiler innehåller endast information som behövs för att fixa defekter i programmet. Kaspersky använder spårningsfiler för att undersöka incidenter associerade med fel i användningen av Kaspersky Internet Security.

Som standard är skapandet av spårningsfiler inaktiverat. Du kan aktivera generation av spårningsfiler i programinställningar.

Spårningsfiler kan endast skickas till Kaspersky manuellt. Kaspersky Internet Security sänder inte spårningsfiler till Kaspersky automatiskt.

Du kan välja hur spårningsfiler skickas till Kaspersky.

Innan du skickar spårningsfiler till Kaspersky ska du granska den data de innehåller.

Viktigt: Spårningsfiler kan innehålla personuppgifter eller känslig information. Genom att skicka spårningsfiler till Kaspersky, samtycker du till att ge Kaspersky alla data som finns i spårningsfilerna du skickade och ditt samtycke till metoden som används för att skicka dem.