Kända problem

28 november 2023

ID 161667

När du använder appen, tänk på din enhets egenskaper och följ riktlinjerna i dokumentationen för din enhet.

Kaspersky Password Manager har de följande kända problemen:

• Ikonen för valvstatus kanske inte visas i aviseringsfältet på vissa enheter även om den motsvarande inställningen är aktiverad.
  • På HTC-enheter kan du endast ange lösenordet i lösenordsfältet på engelska genom att använda standardtangentbordet. Du kan inte ändra språket. För att använda appen på HTC-enheter, använd ett lösenord som innehåller endast symboler som finns på den engelska tangentbordslayouten.
  • Att konfigurera appen för första gången på en ny enhet kan ta betydande tid ifall den befintliga molnlagringen är för stor.
  • Att ändra huvudlösenordet kan ta lång tid om den befintliga molnlagringen är för stor.
  • När prenumerationen löper ut uppmanas användaren att ladda ner bilder från molnlagringen till Kaspersky Password Manager. Detta kan ta betydande tid om användaren har valt ett stort antal bilder som inte tidigare laddats ner.
  • Betydande tid kan behövas för att lägga till ett stort antal bilder till molnlagringen. Om Kaspersky Password Manager slutar att svara fortsätter synkroniseringen nästa gång som appen startas.
  • Problem med att automatiskt fylla i inloggningar och lösenord i webbläsare:
    • Försök att slå av appen och sedan på den igen om den uppmanar dig att aktivera åtkomstfunktioner när inställningen redan är aktiverad. Om problemet kvarstår, starta om enheten eller kontakta kundtjänsten.
    • På vissa enheter kan inloggningar och lösenord inte fyllas i automatiskt eller kanske inte fylls i korrekt i webbläsare. Detta kan bero på egenskaperna för din firmware. För att lösa problemet:
      • På HUAWEI-/HONOR-enheter kan du lägga till Kaspersky Password Manager i listan över appar som inte ska stoppas av systemet när enheten blockeras.
      • På Xiaomi-enheter kan du lägga till Kaspersky Password Manager till listan över appar som har tillåtelse att köras i bakgrunden.
  • Kaspersky Safe Kids innehåller filtrering som inte gäller för webbplatser som du öppnat från Kaspersky Password Manager.
  • På Android Q-enheter rensar appen urklippet oavsett var innehållet kommer från.
  • På HUAWEI-/HONOR-enheter måste du inaktivera låsskärmsrensning för Kaspersky Password Manager för att appen ska fungera korrekt. För att göra det, gå till Inställningar > Batteri > Stäng appar efter skärmen låses (Appstart) och vrid Kaspersky Password Manager-reglaget till AV.
  • Om internetanslutningen bryts vid köp misslyckas synkroniseringen mellan den lokala Google Play-databasen och moln-Google Play-databasen. För att lösa problemet gör du följande:
    • Rensa data för Google Play Store-appen eller installera om Kaspersky Password Manager.
    • Återställ ditt köp.
  • Det kan hända att appen oväntat slutar fungera eller att knappen som möjliggör autofyll inte fungerar på vissa Huawei-enheter som kör Android 8. Uppdatera din OS-version till Android 9 eller senare för att lösa dessa problem.
  • I vissa fall kan funktionen för ifyllning automatiskt fungera felaktigt när du har uppdaterat appen.

Lös problemet

Lös problemet på enheter som använder HUAWEI Mobile Services med Android 10 eller senare