Importera konton från Google Authenticator

28 november 2023

ID 251666

Du behöver en annan enhet där Google Authenticator är installerad för att importera konton. Det behövs för att generera QR-koden som du ska skanna från din enhet med Kaspersky Password Manager.

1. Ta en annan enhet med Google Authenticator. I Google Authenticator-menyn trycker du på Överför konton.
  2. Tryck på Exportera konton och följ anvisningarna.
  3. Välj de konton som du vill exportera. En QR-kod visas på skärmen.
  4. Öppna Kaspersky Password Manager på en enhet med en kamera.
  5. Du låser upp valvet genom att ange huvudlösenordet och trycka på Lås upp.

Om din enhet kör Android 6.0 eller senare, stöder fingeravtrycksautentisering och fingeravtrycksautentisering är aktiverad i appinställningarna kan du använda den för att låsa upp ditt valv istället för att ange huvudlösenordet.

6. I appens huvudfönster trycker du på eller drar skärmen till höger.

Fältet för snabbåtkomst visas till vänster.

7. Tryck på Autentiserare> i snabbåtkomstfältet.
  8. Tryck på Importera från Google i fönstret som öppnas.

Enhetens kamera öppnas.

9. Om enheten uppmanar dig att ge appen åtkomst till kameran gör du det i enhetsinställningarna. Tryck på Gå till inställningar för att göra detta. Om du behövde öppna enhetsinställningarna upprepar du steg 5–8.
  10. Skanna QR-koden med kameran.

De importerade kontona visas i listan över poster i avsnittet Autentiserare i Kaspersky Password Manager. Engångslösenord genereras var 30:e sekund.