Kontroll av lösenord

28 november 2023

ID 166484

Dina konton är mer utsatta för risker om de har samma eller svaga lösenord (till exempel qwerty, 12345) eller lösenord som är baserade på information som man lätt kan gissa sig till eller komma åt (till exempel namn på släktingar eller födelsedatum).

Med Kaspersky Password Manager kan du snabbt få reda på hur starkt ditt lösenord är och om samma lösenord används för flera konton.

Sök efter komprometterade lösenord

För ytterligare säkerhet kontrollerar Kaspersky Password Manager nu om dina lösenord har hackats eller läckt ut.

Appen använder Secure Hash Algorithm 256 (SHA-256) för att söka efter komprometterade lösenord. Appen genererar SHA-256-meddelandesammandrag från vart och ett av lösenorden i ditt valv och jämför dem med SHA-256-meddelanden från en databas med komprometterade lösenord. Om SHA-256-meddelandena stämmer överens meddelar appen dig att lösenordet är komprometterat och att du bör ändra det.

Kaspersky Password Manager söker endast igenom aktiva poster efter komprometterade lösenord.

För varje lösenord lagrat för en webbplats eller ett appkonto visar Kaspersky Password Manager:

• Lösenordsstyrka: låg eller medium.

Om du har ett starkt lösenord visas ingen information om lösenordsstyrka.

• Antal konton som delar samma lösenord.
  • Lista över webbplatser eller appar som har konton med samma lösenord.

Kontrollera säkerheten för dina lösenord