Kaspersky Security Cloud for Windows

Söker efter osäkra inställningar i operativsystemet

30 november 2021

ID 134314

För att hitta och åtgärda osäkra inställningar i operativsystemet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i huvudfönstrets nedre del.

Verktyg fönster öppen.

3. I fönstret Verktyg, går du till avsnittet Säkerhet.
  4. I avsnittet Säkerhet klickar du på länken Hantering av osäkra inställningar för att öppna fönstret Hantering av osäkra inställningar.
  5. Klicka knappen Starta sökning.

Om osäkra inställningar upptäcks under sökningen visar fönstret en länk med namn <N> osäkra inställningar i operativsystemet har upptäckts.

6. Klicka på den här länken för att gå till fönstret Hantering av osäkra inställningar.
  7. Välj en åtgärd som ska vidtas på en osäker inställning i fönstret Hantering av osäkra inställningar:
    • Upptäckte en osäker inställning. Gör något av följande:
      • Klicka på knappen Åtgärda alla för att åtgärda alla osäkra inställningar.
      • Klicka på knappen Åtgärda för att åtgärda en osäker inställning.
      • Om öppna program förhindrar åtgärdande av en osäker inställning, klickar du på knappen Visa för att visa en lista över de program som stör.

För att stänga program som förhindrar att inställningen åtgärdas gör du något av följande:

• Klicka på knappen close application.png till höger om namnet på det program som stör, för att stänga ner detta program manuellt. Om programmet upptäcker ändringar som inte sparats, uppmanar det dig att spara dessa.
        • Klicka på länken Tvinga stängning för att stänga alla störande program utan att spara data.
      • I listrutan intill knappen Åtgärda, väljer du Ignorera för att lämna en osäker inställning oförändrad.
      • I listrutan intill knappen Åtgärda, väljer du Läs mer för att visa information om en osäker inställning på webbplatsen för Kaspersky teknisk support.
    • Tidigare åtgärdade osäkra inställningar.
      • Klicka på knappen Avbryt för att återställa de åtgärdade inställningarna till dess ursprungliga skick.
      • I listrutan intill knappen Avbryt, väljer du Läs mer för att visa information om en osäker inställning på webbplatsen för Kaspersky teknisk support.
    • Ignorera inställningar. Klicka på länken Visa alla bredvid meddelandet <N> ignorera inställningar för att öppna listan över osäkra inställningar som lämnats oförändrade och klicka på knappen Åtgärda.