Kaspersky Security Cloud for Windows

Om att skydda dina lösenord på Internet

30 november 2021

ID 134550

Om du är en aktiv Internetanvändare behöver du normalt använda många olika lösenord när du besöker Internetbanker, sociala nätverk och e-posttjänster. Det är inte praktiskt att använda många olika lösenord eftersom du måste komma ihåg vilket lösenord som du använder på varje webbplats. Detta bidrar ofta till att användare endast använder ett simpelt lösenord på många olika webbplatser. Men det är ingen säker lösning. Ett simpelt lösenord som används på flera olika webbplatser kan enkelt knäckas eller fångas upp av hackare. Om detta händer med ett lösenord från en Internetbank riskerar du att förlora dina pengar.

Kontrollera styrkan hos lösenord

När du skapar ett lösenord på en webbplats kontrollerar Kaspersky Security Cloud styrkan hos ditt lösenord och meddelar dig om det. Från meddelandefönstret kan du fortsätta till fönstret som användes för att ladda ned Kaspersky Password Manager. Du kan använda Kaspersky Password Manager för att skapa ett starkt lösenord och för att lagra dina lösenord.

Skydd mot att använda samma lösenord

När du anger ett lösenord för en webbplats där lösenordssäkerheten är särskilt viktig (som t.ex. sociala nätverk) uppmanar Kaspersky Security Cloud dig att aktivera skydd mot användning av samma lösenord.

Om skydd mot användning av samma lösenord är aktiverat kontrollerar Kaspersky Security Cloud om du tidigare har använt det lösenord som du angav på webbplatsen i de följande kategorierna:

• Webbplatser för banker och betalningssystem
  • Sociala nätverk
  • E-posttjänster

Om lösenordet som du anger redan har använts på en webbplats i någon av dessa kategorier meddelar Kaspersky Security Cloud dig om det och låter dig skapa ett nytt lösenord. Du kan välja de webbplatskategorier som bör övervakas för användning av samma lösenord.

Om du använder Kaspersky Password Manager

Om du har laddat ned och installerat Kaspersky Password Manager är lösenordsskydd inaktiverat i Kaspersky Security Cloud. Lösenordsskydd tillhandahålls av Kaspersky Password Manager. Kaspersky Password Manager är gjort för att säkert lagra din persondata: lösenord, passuppgifter, finansiella och medicinska data. För mer information om hur du skyddar dina lösenord, vänligen se hjälpavsnittet för Kaspersky Password Manager. Kaspersky Security Cloud övervakar inte skapandet av lösenord, kontrollerar inte om du använder ett lösenord som har använts på en Internetbank, sociala nätverk och e-posttjänster på andra webbplatser och visar inte meddelanden gällande styrkan hos ett lösenord eller dess användning på andra webbplatser.

Kaspersky Security Cloud meddelar dig inte om ett lösenord har använts på en Internetbank, sociala nätverk eller e-posttjänster som också används på andra webbplatser om du har laddat ned och installerat Kaspersky Fraud Prevention for Endpoints 3.5 eller senare.