Kaspersky Security Cloud for Windows

Konfigurera Inställningar för kontroll av lösenordssäkerhet

30 november 2021

ID 134636

Ändra inställningarna för kontroll av lösenordssäkerhet:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. I avsnittet Ytterligare, klicka på länken Kontroll av lösenordssäkerhet och gå till fönstret Inställningar för kontroll av lösenordssäkerhet.
  4. Markera kryssrutan Visa lösenords styrka i webbläsare om du vill att Kaspersky Security Cloud ska kontrollera styrkan hos de lösenord som du skapar på webbplatser och meddela dig om det.

Om du har Kaspersky Password Manager installerat kommer meddelandet att rekommendera ett starkt lösenord åt dig. Om detta program inte är installerat rekommenderar vi att du laddar ned och installerar det för att försäkra dig om att du alltid skapar starka lösenord.

5. Markera kryssrutan Varna om att använda samma lösenord på webbplatser om du vill att Kaspersky Security Cloud ska kontrollera om du tidigare har använt lösenordet som du anger eller skapar på Internetbanker, sociala nätverk och e-posttjänster.
  6. Klicka på länken Välj webbplatskategorier för att gå till fönstret Webbplatskategorier om du vill välja de webbplatskategorier där användandet av identiska lösenord ska kontrolleras.
  7. Markera kryssrutorna för följande kategorier:
    • Internetbanker och betalsystem. När du skapar eller anger ett lösenord på Internet kontrollerar programmet om du har använt lösenordet tidigare på Internetbanker och betalningssystem.
    • Sociala nätverk. När du skapar eller anger ett lösenord på Internet kontrollerar programmet om du har använt lösenordet tidigare på sociala nätverk.
    • E-posttjänster. När du skapar eller anger ett lösenord på Internet kontrollerar programmet om du har använt lösenordet tidigare för e-posttjänster.