Kaspersky Security Cloud for Windows

Visa enheter i mitt nätverk

30 november 2021

ID 139739

Kaspersky Security Cloud visar följande information om enheter som är anslutna till ditt wifi-nätverk: eller det trådbundna Ethernet-nätverket:

• Enhetsnamn
  • Enhetstillverkaren
  • Enhetstyp (t.ex. dator, mobil enhet, router, spelkonsol eller videokamera)
  • Operativsystem som är installerat på enheten
  • MAC-adress (enhetens unika nätverks-ID)
  • IP-adressen till enhet
  • Tid när frånkopplade enheter senaste upptäcktes i nätverket
  • Kaspersky-program som är installerade på enheten (för enheter som skyddas under paketen Personal och Family och anslutna till samma konto på My Kaspersky)

För att visa enheter som är anslutna till ditt nätverk:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på ikonen i nedre delen av fönstret (Nätverksikon eller Ikonen Trådbundet nätverk eller Ikonen Trådlöst nätverk beroende på typ av nätverk som upptäckts) för att öppna fönstret Enheter i mitt nätverk.

Fönstret Enheter i mitt nätverk visar följande:

• Enheter som just nu är anslutna till ditt nätverk.
    • Enheter som var anslutna till ditt nätverk för ett tag sedan.
    • Enhetsstatus i nätverket:
      • Anslutna enheter visas i grönt
      • Ej anslutna enheter visas i grått
      • Nya enheter anges som Nya.

Ändra enhetsnamn:

1. Välj relevant enhet i listan över enheter i fönstret Enheter i mitt nätverk.

Ett fönster öppnas för att visa information om denna enhet.

2. Ange det nya enhetsnamnet i fältet Enhetsnamn.

Ändra enhetstyp:

1. Välj relevant enhet i listan över enheter i fönstret Enheter i mitt nätverk.

Ett fönster öppnas för att visa information om denna enhet.

2. Välj relevant objekt i listrutan Enhetstyp.