Kaspersky Security Cloud for Windows

Reservera operativsystemresurser för datorspel

30 november 2021

ID 70774

När Kaspersky Security Cloud körs i fullskärmsläge tillsammans med vissa andra program (särskilt datorspel) kan följande problem uppstå:

• Prestandan för programmet eller spelet minskar på grund av brist på systemresurser
  • Meddelandefönster i Kaspersky Security Cloud distraherar användaren i spelet

För att slippa behöva ändra inställningarna för Kaspersky Security Cloud manuellt varje gång som du växlar till helskärmsläge, kan du använda Spelläge. Om Spelläge används och du spelar eller arbetar med program i helskärmsläge, kommer Kaspersky Security Cloud inte att köra några sökningar eller uppdateringar och visar heller inga meddelanden.

För att aktivera Spelläge:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Gå till Allmänt.
  4. I blocket Prestanda markerar du kryssrutan Använd spelläge.

Du kan också markera kryssrutan Använd läget ”Stör ej”. I det här läget ser du inte meddelanden om du aktivt arbetar i vissa program. Genomsöknings- och uppdateringsuppgifter startas inte heller.