Kaspersky Security Cloud for Mac

Hälsoövervakning av hårddisk

14 februari 2022

ID 166183

Din Macs hårddisk lagrar operativsystemfiler och dina filer. Ju längre du använder din Mac desto mer försämras din hårddisk. Detta kan leda till långsammare datorprestanda, systemkrasch och dataförlust.

Kaspersky Security Cloud använder S.M.A.R.T.-teknik för att upptäcka och rapportera möjliga hårddiskkrascher så du kan förhindra dataförlust och bibehålla dataintegritet.

Viktigt: I macOS 11.0 eller senare kan Kaspersky Security Cloud inte kontrollera tillståndet för externa diskar.

Öppna fönstret Hälsoövervakning av hårddisk

Du kan stänga av automatisk kontroll av hårddiskar på din Mac. Som standard kontrollerar Kaspersky Security Cloud din Macs hårddiskar en gång i veckan.

Stäng av automatisk kontroll av hårddiskar

Den vänstra delen av fönstret Hälsoövervakning av hårddisk visar en lista på din Macs hårddiskar. Den högra delen av fönstret visar grundläggande parametrar av markerade hårddisk med stöd för S.M.A.R.T.-teknik. Du kan öppna en detaljerad rapport över tillgängliga parametrar.

Öppna den detaljerade rapporten för markerad hårddisk

För detaljerad information om S.M.A.R.T.-parametrar som används för att analysera din Macs hårddiskar, se webbplatsen för Teknisk support (kunskapsdatabas).

Kaspersky Security Cloud kan inte använda S.M.A.R.T.-teknik för att kontrollera din Macs hårddiskar i följande situationer:

• S.M.A.R.T.-teknik stöds inte av din hårddisk.
  • S.M.A.R.T.-funktionen har avaktiverats på din hårddisk.
  • Kaspersky Security Cloud stöder inte denna typ av USB-styrenhet.
  • Kaspersky Security Cloud stöder inte ansluten disktyp.
  • Hårddisken är inte ansluten.

Om Kaspersky Security Cloud meddelar dig att din hårddisk är i ett kritiskt tillstånd på grund av försämring kan du behöva skapa en säkerhetskopia för att minska risken för dataförlust.

Öppna Tidsmaskinen för att säkerhetskopiera från en hårddisk

Att byta ut din Macs hårddisk utan att förlora dina data