Kaspersky Security Cloud for Mac

Barns säkerhet

14 februari 2022

ID 173531

Kaspersky Safe Kids övervakar dina barns säkerhet på internet och i dagliga livet. Du bestämmer vad som är säkert för dina barn: vilka webbplatser de kan besöka, hur långt hemifrån de får gå och hur många timmar de kan spendera med sin dator eller smartphone. Programmet ser till att dina barn följer de regler du har skapat.

Öppna Kaspersky Safe Kids från Kaspersky Security Cloud-gränssnittet

Kaspersky Safe Kids är lämpligt för alla barn oavsett ålder. När du vill specificera barnets födelseår i Kaspersky Safe Kids kommer programmet automatiskt välja lämpliga inställningar för den åldern.

När ditt barn surfar på nätet kommer Kaspersky Safe Kids hjälpa dig:

• Visa endast säkra sökresultat för dina barn. Exempelvis kommer Kaspersky Safe Kids gömma sidor med vuxet innehåll.
  • Stoppa dina barn från att besöka särskilda webbplatser eller alla webbplatser i en viss kategori (t.ex. hasardspel).
  • Ta reda på vilka webbplatser ditt barn har besökt.
  • Lär dig om dina barns inlägg och vänner ditt barn kommunicerar med på sociala nätverk.

När ditt barn spenderar tid framför datorn, surfplattan eller smartphonen hjälper Kaspersky Safe Kids dig att:

• Ta reda på hur mycket tid ditt barn har spenderar med enheten.
  • Hjälpa ditt barn spendera mindre tid med sina enheter genom att ställa in tidsgränser för enhetsanvändning.
  • Begränsa användningen av särskilda program eller alla program i en specifik kategori (t.ex. datorspel) för att hjälpa ditt barn få tid till läxor och andra aktiviteter.
  • Blockera användningen av program som inte är ålderslämpliga för ditt barn.
  • Ta reda på vem ditt barn kommunicerar med via telefon och SMS. Denna funktion är endast tillgänglig på Android-enheter.

När du inte är med dina barn kommer Kaspersky Safe Kids hjälpa dig med:

• Kontrollera var dina barn är på en karta.
  • Ställa in ett säkert område på en karta och få meddelanden om dina barn går utanför det säkra området.
  • Få varning om barnens aktivitet via e-post eller meddelande på din smartphone.
  • Få och svara begäran gjorda av dina barn via Kaspersky Safe Kids.

Kaspersky Safe Kids kan installeras på Windows, macOS, Android och iOS-enheter.