Kaspersky Security Cloud for Mac

Använda Skyddscenter

14 februari 2022

ID 58281

Skyddscenter är en Kaspersky Security Cloud-funktion som gör att problem och säkerhetshot kan analyseras och åtgärdas, ger rekommendationer om hur du kan förbättra din dators skydd samt levererar senaste nyheter och speciella erbjudanden från Kaspersky.

Öppna Skyddscenter

Skyddscenter är uppdelat i tre flikar:

• Skydd. På denna flik hittar du information om aktiva hot, förhållandet av programdatabaser, och tar reda på om någon komponents skydd är avaktiverat.
  • Rekommendationer. På denna flik hittar du rekommendationer som hjälper dig maximera din dators säkerhet.
  • Nyheter. På denna flik hittar du senaste nyheter och speciella erbjudanden från Kaspersky.

För varje problem eller hot i fliken Skydd föreslår Kaspersky Security Cloud åtgärder som du kan vidta för att lösa problemet eller avlägsna hotet. Om till exempel Kaspersky Security Cloud upptäcker infekterade filer på datorn kan du klicka på Desinficera. Om antivirusdatabaserna inte är uppdaterade klickar du på Uppdatera. Du kan åtgärda ett problem eller neutralisera ett hot omedelbart eller senare.

Fixa omedelbart ett problem eller neutralisera ett hot

Om du stänger Skyddscenter utan att neutralisera farliga hot förblir indikatorn för skyddsstatus i programmets huvudfönster röd för att påminna dig om dessa hot.