Kaspersky Security Cloud for Mac

Visa datorns skyddsstatus

14 februari 2022

ID 58282

Indikatorn för skyddsstatus, som är formad som en sköld och finns i programmets huvudfönster, informerar dig om problem med datorns skydd. Indikatorns färg ändras beroende på statusen för datorns skydd. Om Kaspersky Security Cloud upptäcker säkerhetshot visas ett meddelande om hoten i programmets huvudfönster och indikatorn ändrar färg.

Indikatorns färg ändras enligt följande:

• Grön. Din dator är korrekt skyddad.

En grön indikator innebär att antivirusdatabaserna är uppdaterade och att alla programkomponenter har ställts in enligt Kasperskys rekommendationer. Inga skadliga objekt har upptäckts, eller så har skadliga objekt upptäckts och neutraliserats.

• Gul. Datorns skyddsnivå är reducerad.

En gul indikator betyder att Kaspersky Security Cloud är medvetet om ett problem. Sådana problem innefattar, till exempel, mindre avvikelser från rekommenderade skyddsinställningar eller programdatabaser som är något föråldrade.

• Röd. Din dator riskerar att smittas.

En röd indikator visar att det finns farliga problem som kan leda till att datorn infekteras och att du förlorar data. Det kan till exempel handla om att antivirusprogrammets databaser är extremt föråldrade, att programmet inte är aktiverat eller att skadliga objekt har upptäckts.

Vi rekommenderar att problem åtgärdas och säkerhetshot tas itu med så snart som möjligt.