Kaspersky Security Cloud for Mac

Avaktivera och återuppta datorskyddet

14 februari 2022

ID 58285

Kaspersky Security Cloud startar som standard efter operativsystemet har startats och datorn skyddas tills det stängs av. Alla skyddskomponenter (Fil Antivirus, Webb Antivirus, Säkra pengar och Skydd mot nätverksattacker) är aktiverade och körs.

Du kan inaktivera hela skydden eller inaktivera specifika skyddskomponenter.

Viktigt: Kaspersky avråder starkt från att avaktivera datorskyddet eller vissa skyddskomponenter, då detta kan leda till att din dator smittas och data går förlorade.

När datorskydden har inaktiverats:

• Programsymbolen är inaktiv på menyraden.
  • Indikatorn för skyddsstatus i programmets huvudfönster är röd.

När en eller flera skyddskomponenter har inaktiverats är indikatorn för skyddsstatusen röd eller gul.

Obs! Om de här skyddskomponenterna avaktiveras eller pausas påverkar inte detta prestandan för virussökningsuppgifter eller uppdateringsuppgiften.

Du kan avaktivera/återuppta datorskyddet på något av följande sätt:

• Från programsymbolen
  • Från fönstret för programinställningar

Du kan också återuppta datorns skydd från programmets huvudfönster eller ditt My Kaspersky-konto.

Avaktivera/återuppta datorskyddet från programsymbolen

Avaktivera/återuppta datorskyddet från fönstret för programinställningar

Viktigt: Om du har avaktiverat datorskyddet kommer det inte att startas om automatiskt när Kaspersky Security Cloud startas igen. Du måste återaktivera datorskyddet manuellt.

Avaktivera en skyddskomponent

Viktigt: Om du avaktiverar en skyddskomponent kommer den inte att startas om automatiskt när Kaspersky Security Cloud startas igen. Du måste återaktivera skyddskomponenten manuellt.

Gör så här för att aktivera en skyddskomponent

Du kan även använda Skyddscenter för att aktivera dataskyddet eller enstaka komponenter. Att avaktivera datorns skydd eller skyddskomponenter utsätter datorn för en mycket högre infektionsrisk. Därför informerar Skyddscenter dig om skyddet är avaktiverat.