Kaspersky Security Cloud for Mac

Virussökningsuppgifter

14 februari 2022

ID 58390

Fil Antivirus och Webb Antivirus skyddar din dator i realtid, men vi rekommenderar också att du genomsöker din dator regelbundet efter virus och andra säkerhetshot. Genomsökning av datorn krävs för att förhindra spridningen av skadlig programvara som inte upptäckts av skyddskomponenterna.

Kaspersky Security Cloud innehåller följande inbyggda virussökningsuppgifter:

• Fullständig sökning

En virussökning av datorns minne, startobjekt och alla interna diskar.

• Snabbsökning

En virussökning i kritiska områden av datorn: minne, startobjekt och systemmappar.

• Anpassad sökning

En virussökning av ett angivet objekt (fil, mapp, intern disk eller extern disk).

• Skanning av extern disk

En virussökning av externa diskar som utförs när en extern disk är ansluten till datorn.

När Kaspersky Security Cloud utför en virussökningsuppgift identifieras skadliga objekt genom signaturanalys. Förutom signaturanalys använder Kaspersky Security Cloud heuristisk analys och olika andra söktekniker.

Starta Fullständig sökning och Snabbsökning

Du kan också köra en Fullständig sökning eller Snabbsökning på My Kaspersky. För mer information om att köra en sökning på My Kaspersky, se My Kaspersky-hjälpen.

Starta en anpassad sökning.

Stoppa en virussökningsuppgift

Du kan schemalägga en Fullständig sökning eller Snabbsökning.

Att schemalägga en sökning från fönstret Sökning

Att schemalägga en sökning från fönstret Inställningar

När en extern disk ansluts till datorn kan Kaspersky Security Cloud automatiskt börja genomsöka disken, uppmana att disken genomsöks eller göra ingenting. Du kan välja ett av alternativen i inställningarna för uppgiften Skanning av extern disk.

Välj åtgärd som Kaspersky Security Cloud ska vidta när en extern disk ansluts till datorn

Fullständig sökning och Snabbsökning har redan sökomfattningar. När uppgiften Fullständig sökning utförs söker Kaspersky Security Cloud igenom datorns minne, startobjekt och alla interna diskar. När du genomför Snabbsökning genomsöker Kaspersky Security Cloud datorns minne, startobjekt och systemmappar. Du kan ändra sökomfattningen för snabbsökning.

Obs! På datorer med macOS 10.15 eller senare kan du hoppa över skanning av skrivskyddad systemvolym för att minska skanningstiden avsevärt. Som standard genomsöker Kaspersky Security Cloud inte skrivskyddad systemvolym när en Snabbsökning genomförs men gör det vid en Fullständig sökning.

Att aktivera/avaktivera sökning av skrivskyddad systemvolym

Lägga till/ta bort en fil eller mapp till/från sökomfattningen för snabbsökning

Lägga till ett objekt på standardlistan till sökomfattningen för snabbsökning

Avaktivera skydd för ett objekt i sökomfattningen för snabbsökning

Om ett hot upptäcks i en fil kommer programmet visa ett meddelande och utföra den specificerade åtgärden på objektet. Du kan välja vilka åtgärder som ska vidtas när ett objekt har identifierats.

Välja åtgärd som Kaspersky Security Cloud ska vidta när smittade objekt hittas

En säkerhetskopia skapas i Kaspersky Security Cloud innan försök görs att desinficera eller ta bort ett infekterat objekt så att det senare kan återställas eller desinficeras. En filkopia visas i Karantän. Du kan försöka att desinficera denna fil senare med hjälp av uppdaterade antivirusdatabaser.

Information om resultatet av virussökningsuppgifter och alla upptäckta objekt loggas i en rapport.

Obs! Om fel inträffar när en virussökningsuppgift körs startar du om uppgiften. Om det nya försöket att köra virussökningen också resulterar i ett fel kontaktar du Kasperskys tekniska support.

Visa en rapport för virussökningsuppgift

Information om framstegen för varje virussökning (procent slutförd och återstående tid) visas i fönstret Sökning.