Kaspersky Security Cloud for Mac

Om lämnade data (övriga regioner)

14 februari 2022

ID 70562

Visa information om uppgifterna som lämnas till Kaspersky medan du använder tidigare versioner av programmet

Kaspersky skyddar all information som tagits emot i enlighet med lag och gällande Kaspersky-regler. Data överförs via en säker kanal.

Licensavtal för slutanvändare

Du samtycker till att lämna nedan angivna information automatiskt via det program som installeras av dig, och som är upphovsrättsskyddat av AO Kaspersky Lab (hädanefter Kaspersky, Rättsinnehavaren), till Kaspersky för följande syften:

• Aktivering av programvara och kontroll av huruvida användningen av programvaran är lagenlig.

Rättsinnehavaren måste kontrollera att licensen du använder är giltig vid aktivering och under användning av programvaran. För att göra det måste rättsinnehavaren behandla och ta emot följande information om programvaran, licensen du har förvärvat och datorn där du installerar programvaran:

Den installerade programvarans typ, version och lokaliseringsversion, versioner av installerade uppdateringar, identifierare för datorn och för programvaruinstallationen på datorn, aktiveringskoden och den unika identifieraren för aktivering av den aktuella licensen, operativsystemets typ, version och textstorlek, namnet på den virtuella miljön om programvaran är installerad i en virtuell miljö och identifierare för de programvarukomponenter som är aktiva vid den tidpunkt då informationen överförs, innehållstyp, IP-adress för servern, innehållslängd, protokollversion, användar-ID, signatur i My Kaspersky-infrastrukturen, program-ID, global produktidentifierare, aktuellt lokalt datum och klockslag på användarens dator, aktuell aktiveringskod, operativsystemets namn och version, programtjänstens ID, plattform för användarens enhet, unikt enhets‑ID på My Kaspersky, information om avtal som erbjudits användaren, typ av avtal, version av avtalstexten, flagga som anger om användaren godkänner avtalstexten, typ av komprimering för licensbiljettens data, typ av signatur på biljetten, innehåll i licensbiljettens rubrik, identifierare för regionalt aktiveringscenter, hash för aktiveringskod som beräknats med hjälp av SHA1-algoritmen, hash för biljettext som beräknats med hjälp av SHA1-algoritmen, datum och tid då licensbiljetten skapades, intern identifierare för licensinformation, aktuell identifierare för licensbiljetten, licensbiljettens sekvens-ID, datum från och med vilket licensbiljetten är giltig, datum till och med vilket licensbiljetten är giltig, aktuell status för licensbiljetten, licensversion, licensbiljettens version, program-ID för produkter som är kompatibla med det aktuella programmet, programmets plats-ID, programmets anpassnings-ID, system- och programparametrar, alternativ för förpackning av biljetten, tjänstetoken för My Kaspersky, My Kaspersky-användar-ID, My Kaspersky-kontotyp, signatur, programtyper som stöds, tidigare aktiveringskod, datum och tid för aktivering, My Kaspersky-tjänste-ID.

• Hantering av datorskydd och förvärvade licenser via My Kaspersky-webbplatsen.

Med hjälp av My Kaspersky-webbplatsen kan du fjärrhantera dina förvärvade licenser och skyddet av din dator. För den här funktionen måste rättsinnehavaren ta emot och behandla information från din dator om programvaran, den förvärvade licensen och din dator:

• Användarens e-postadress.
    • Användarens lösenord.
    • Auktoriseringsparametrar.
    • Sammanhang för auktorisering.
    • CAPTCHA-identifierare.
    • CAPTCHA-typ.
    • Användarens CAPTCHA-svar.
    • Programmets plats och plats för programvara från tredje part.
    • Engångslösenord för tvåstegsverifiering.
    • Unik användaridentifierare på My Kaspersky.
    • Identifierare för användarkonto på My Kaspersky.
    • Region.
    • Flagga som indikerar huruvida användaren samtycker till att lämna ut sin e-postadress för att få personliga marknadsföringserbjudanden.
    • Engångslösenord för att registrera enheten på My Kaspersky.
    • Engångslösenord för att automatiskt ansluta programmet som hämtats från My Kaspersky.
    • Version av det protokoll som används.
    • Identifierare för XMPP-meddelande.
    • Aktuellt klockslag och dess skillnad från UTC.
    • Allmän information om användarens enhet: unik enhetsidentifierare, unik enhetsidentifierare på My Kaspersky, tillfällig enhetsidentifierare på My Kaspersky, enhetens nätverksnamn, enhetstyp, typ av operativsystem, version av operativsystemet och installerade servicepaket, bild på enhetstyp, datorns namn på nätverket (domännamn), hashsumma för enhetens MAC-adress och användaridentifierare på My Kaspersky, teknik som använts för att fastställa enhetsparametrar, version av enhetens beräkningsmotor, enhetsnamn, namn och värde på enhetsparametrar, enhetsleverantör.
    • Allmän information om licenser som används i programmet: licensidentifierare, aktiveringskod, licenstyp, aktuell licensstatus, tjänsteinformation om licensen, aktiveringsfel, licensens aktuella utgångsdatum och utgångstid, licensrubrik, information om ytterligare licenser som har lagts till.
    • Operativsystemets landsinställningar: information om tidszon, standardtangentbord, plats.
    • Enhetens tokentyp.
    • Tjänst-ID.
    • Unikt ID för användares enhetsbindning på My Kaspersky.
    • Orsak till att anslutningen till My Kaspersky avbrutits.
    • Data för att ta emot en autentiseringstoken för sessionen.
    • Partners ommärkningskod.
    • My Kaspersky-kontoidentifierare.
    • Information om programmet: program-ID, unikt ID för programinstallationen på datorn, programmets fullständiga version, program-ID på My Kaspersky, programtyp, version av programstatus, samlad programstatus, programmets driftläge, licensstatus, programmets skyddsnivå, skyddskomponentens status, sökningsstatus, status för databas, uppdateringsstatus för databas, versioner av de antivirusdatabaser som används och tidpunkten när de senast uppdaterades, lista över upptäckta säkerhetsproblem, lista över rekommendationer och tillgängliga åtgärder.
    • Information om identifiering av svagheter i operativsystemets säkerhetsinställningar, användarens beslut när det gäller svaga säkerhetsinställningar, läge för start av sökning efter svagheter i säkerhetsinställningar, resultatet av sökning efter svagheter i säkerhetsinställningar, antalet svagheter som upptäckts, flagga som anger om de svagheter som upptäckts kan fjärråtgärdas, upptäckta svagheter i säkerhetsinställningarna som behandlats, gruppering av säkerhetsinställningarna efter grad av betydelse, identifierare som anger om datorn används av ett barn.
    • Lista över upptäckta säkerhetsproblem, lista över rekommendationer och deras versioner, tillgängliga åtgärder, fullständig version av programmet, protokollversion, status för samlat skydd, status för skyddskomponenter, status för genomsökta uppgifter, lista över problem som upptäckts på användarens enhet, skyddsnivå, status för databaser och uppdateringsprocess.
    • Information angående svaga säkerhetsinställningar: meddelandetyp, allvarlighetsgrad, kunskapsdatabas-länk, bearbetningsläge, kvantitet, möjlighet att åtgärdas, identifieringsregel.
  • Tillhandahållande av den aktuella programvarans kärnfunktion.

Programvarans kärnfunktion är, så som anges i användarhandboken, att skydda användaren från kända informationssäkerhetshot. För att kunna tillhandahålla de här kärnfunktionerna måste rättsinnehavaren medan du använder programvaran erhålla och behandla information från din enhet om den installerade programvaran, den förvärvade licensen, skannade objekt, upptäckta hot och angrepp mot datorn, information om datorn och enheter som är anslutna till den och datorns aktivitet på internet:

• Information om besökta webbplatser: adressen till webbplatserna och de inledande domändelarna av de webbadresser användaren har angett i adressfältet i webbläsaren eller har öppnat från en sökmotor.
    • Raden med information om länkning av aktiveringskoden till användaren: unik användaridentifierare på My Kaspersky, aktiveringskod för programvaran, ägarskapstyp för licensen (ägare/inte ägare) och KPC Infra-signaturen.
    • Information som anger vilket användargränssnittselement användaren använde till att köpa programvaran.
    • Information om licensiering: programvarans aktiveringskod, datum och tid för aktivering av programvaran, antal dagar som förflutit sedan aktivering av programvaran, antal dagar kvar innan licensen går ut, antal dagar som förflutit sedan licensen gick ut, typ av installerad licens, aktiveringsdatum för licensen, licensens utgångsdatum, serienummer för licensnyckeln, licensstatus-ID, licens-ID, licensbiljettens sekvens-ID, aktuell licensstatus, aktuell prenumerationsstatus, den installerade licensens giltighetsperiod, anledning till prenumerationsstatus, utgångsdatum för prenumerationen, ID för prenumerationsleverantörens dataschema, licensbeställningsnummer, ID för positionen i prislistan för vilken licensen utfärdats, licensperiod, ytterligare licensinformation, kundnamn, antal enheter som licensen gäller för, typ av licensanvändare, del av aktiveringsnyckel för programmet, licensidentifierare, ID för biljettsekvens, ID för licensaktivering.
    • Information om partner: identifierare för den partner som sålt licensen, land som den partnern som sålt licensen verkar i, beställningsnummer för den partner som licensen såldes till och fullständigt namn på den partner som beställningen av licensen utfärdades till.
    • Uppgifter om licensen för identifiering av en grupp användare med hjälp av ytterligare egenskaper hos prenumerationen.
    • Data om licensen för identifiering av en grupp användare inom företaget som köpt licensen med hjälp informationskommentaren i licensegenskaperna.
    • Information om programvaran: version av den installerade programvaran, programvarans build-nummer utan automatiska korrigeringar, kod för programvarans plats enligt ISO 15924, programvaruversionskorrigering, datum och tid för programvaruinstallation, programvarans språkkod enligt ISO 639-1, programvaruinstallationens unika identifierare, typ av installerad programvara, landskod enligt ISO 3166-1 Alpha-2, programvarans plats, programvarans region, identifierare för ommärkning av programvara, program-ID, anpassnings-ID, ommärkningskod, återställningsstatus för provversion, status på My Kaspersky-anslutning, användar-ID för My Kaspersky, ID för start av programvaruuppdatering, URL för begäran om databasuppdatering, appkomponent som initierade begäran till reputation service och begäranscenario, identifierare av program från tredje part (erbjuds under installation av programmet, väljs av användaren, installeras), information om installationsfel, installationstid, flaggor för installationsprocess.
    • Användarens enhets-ID.
    • Information om operativsystemet: bitversion för operativsystemet (exempel: 32 och 64 bitar), operativsystemfamilj (exempel: Windows och Mac), operativsystemstyp, operativsystemsversion, operativsystemsservicepaket.
    • Status för användarens godkännande av villkoren i avtalet, typ av avtal, version av avtalet, status för godkännande av avtal, datum för ändring av meddelandet.
    • Status för användning av KSN, tidsgräns för köat meddelande.
    • Värde av programbetyg som användaren angivit, antal dagar sedan installation när förfrågan om betyg visades, användarens kommentar.
    • Identifierare för länkplatsen i programmets användargränssnitt, länknamn, länktyp.
    • Webbadress som använts för informationsförfrågan, protokolltyp, överordnad URL (som webbadressen tagits emot från) och portnummer.
    • Information om datorns anslutning till det trådlösa nätverket: det trådlösa nätverkets namn (SSID), det trådlösa nätverkets autentiseringstyp, det trådlösa nätverkets kodningstyp, kontrollsumman (MD5 och SHA256) för och namnet på åtkomstpunktens MAC-adress, unika identifierare som kompilerats med en unik datoridentifierare, datorns unika installationsidentifierare, det trådlösa nätverkets säkerhetsnivå, det trådlösa nätverkets kategori, DNS-namnets attribut, DHCP-data för nätverkets anslutningsinställningar: kontrollsumman (SHA256) för DNS-servrarnas IP-adress (IPv4 och IPv6), kontrollsumman (SHA256) för den lokala IP-adressen (IPv4 och IPv6), kontrollsumman (SHA256) för gatens lokala IP-adress (IPv4 och IPv6), kontrollsumman (SHA256) för nätmasken och nätverksprefixlängden, lista över tillgängliga nätverk.
    • Information om Wi-Fi-nätverket: ID för Wi-Fi-nätverket (hash för MAC-adressen för routern), typ av Wi-Fi-nätverk, enhets-ID (hash för MAC-adressen för enheten + användaridentifierare för My Kaspersky (hash (MAC-adress + användaridentifierare för My Kaspersky))) och enhetsstatus.
    • Unikt ID för det innehåll som levererats av programmet och som lästs av användaren, protokollversion, knapp-ID, åtgärdstyp för knapp, typ av händelseplats.
    • Information om antalet gånger installerade produkter startats: hash för startade produkter (MD5), de körda filernas format.
    • Lokalisering, omprofileringskod, typ av program, programversion, hotfix, OS-version, orsak till ogiltigförklaring av certifikat, länknamn och -mål, region, typ av OS, lista över innehålls-ID som lästs av användaren, SHA1-hash av användarinloggning, första 5 bytes för enhetens MAC-adress som upptäckts i övervakat Wi-Fi-nätverk, hash av genomsökta objekt (MD5, SHA256), domän för webbresurser, webbserverns IP-adress, SHA1-hash av certifikatet, certifikattyp, certifikatinnehåll, upptäcktsnamn, revision av databaspost, postidentifierare, posttyp.
    • Unikt ID för den användare av webbplatsen som laddade ned distributionspaket från webbplatsen.

Informationen som tas emot skyddas av rättsinnehavaren i enlighet med etablerade juridiska bestämmelser och behövs för att säkerställa att den programvara som licensieras av dig fungerar.

Kaspersky kan komma att använda de statistiska data som erhålls, som genereras baserat på den information som tas emot, för att övervaka trender inom hot mot datorsäkerhet och för att publicera motsvarande rapporter.

Meddelande om Kaspersky Security Network

För att kunna öka reaktionshastigheten för informations- och nätverkssäkerhetshot för programvaran godkänner användaren att tillhandahålla följande information:

• Information om operativsystemet (OS) som är installerat på datorn och installerade uppdateringar.
  • Information om rättsinnehavarens installerade programvara och status för antivirusskyddet: programvaruversion, datorns unika programvaru-ID:n, information om uppdateringar.
  • Information om alla skannade objekt och åtgärder: namn på det skannade objektet, datum och tidpunkt för skanningen, URL och referenssida som det laddats ned från, namn och storlek på skannade filer och sökvägarna till dem, arkivflagga, datum och tid för skapande av filer, namn på packningsprogrammet (om filen var packad), filens entropi, filtyp, filens typkod, ID och format, URL som objektet laddades ned från, objektets kontrollsummor (MD5, SHA256, SHA2), typ och värde för objektets kompletterande kontrollsumma, data om objektets digitala signatur (certifikat), antal starter av objektet sedan den senaste statistiken skickades, uppgifts-ID för programvaran som utförde skanningen, filens bildstorlek, undersystem för PE-filhuvudet, egenskaper för PE-filhuvudet, antal avsnitt, bitmask från DataDirectory, storlek på överlägg, antal hittade strängar, antal hittade icke slumpmässiga strängar, vektor för objekt i DataDirectory sorterade efter RVA, vektor för objekt i DataDirectory sorterade efter avsnittsnummer, cosinushash för mottagna data, minwisehash för mottagna data, identifierare som visar om data skickats i tvångsläge, skanningstyp, emuleringsdjup, emuleringsversion, kompilatorversion, objekthash, filens entropi, frekvens av 0:or, frekvens av siffror, DWT-vektor med 4 byte, storlek på virtuell sektion, storlek på faktisk sektion och tekniska parametrar för de tillämpliga upptäcktsteknikerna.

För exekverbara filer: signatur för sändning av serviceinformation, flagga för verifiering av rykte eller flagga för filsignatur, namn, typ, ID, kontrollsumma (MD5) och storlek på programmet som laddades av objektet som valideras, sökväg för programmet och mallsökvägarna, en signatur för autokörningslistan, inmatningsdatum, listan över attribut, namn på packningsprogrammet, information om den digitala signaturen för programmet: utgivarcertifikat, namnet på den uppladdade filen i MIME-formatet.

• Information om de körande programmen och deras moduler: kontrollsummor (MD5, SHA256) för körande filer, storlek, attribut, skapandedatum och information om PE-filrubrik, namn på packningsprogram (om filen packades), kod för kontot under vilket processen har startats, kommandoradparametrar som användes för att starta processen, namn på filer och deras moduler, kontrollsummorna för filerna (SHA256), körningen av den körbara filen, identifierarvillkoren för bildandet av statistik baserad på den information som lämnats, en identifierare om förekomsten och giltigheten av de uppgifter som lämnats i statistiken.
  • Information om processer som körs på systemet process-ID (PID), processnamn, information om kontot processen startades från, program och kommando som startade processen, den fullständiga sökvägen till processens filer och startkommandoraden, en indikation om processens fil har autokörningsstatus, en beskrivning av den produkt processen hör till, namn på produkten och information om utgivaren, samt digitala certifikat som används och information som behövs för att verifiera deras autenticitet eller information om frånvaron av en fils digitala signatur, och information om moduler laddade i processerna: deras namn, storlek, typer, skapandedatum, egenskaper, kontrollsummor (MD5, SHA2-256, SHA1), sökvägarna till dem, PE-filhuvudinformation, namn på packningsprogram (om filen packades), IP-adresser (IPv4 eller IPv6) för besökta webbplatser, domännamn, metod för att fastställa domännamn, tecken som indikerar att domännamnet har kommit med på listan, namn på processens fil som öppnade webbplatsen, storlek och kontrollsummor (MD5, SHA2-256) för processens fil, sökväg till processens fil och mallkod för filsökvägen, resultatet för filens certifikatvalidering, användaragentsträng, lagringslängd för den här informationen innan den skickas till KSN, resultat för filens validering av KSN.
  • Om hot eller sårbarheter upptäcks ges utöver information om det upptäckta objektet information om ID, version och typ av post i antivirusdatabasen, namnet på hotet baserat på rättsinnehavarens klassificering, kontrollsumman (MD5, SHA2-256, SHA1) för programfilen som begärde URL där hotet upptäcktes, IP-adressen (IPv4 eller IPv6) för det upptäckta hotet, ID för typen av trafik där hotet upptäcktes, ID för sårbarheten och dess hotnivå, URL för webbsidan där sårbarheten upptäcktes, de mellanliggande resultaten av objektanalysen och flaggan för tyst upptäckt av objektet.
  • Information om nätverksattacker: IP-adress till den attackerande datorn och portnummer på användarens dator som nätverksattacken utfördes på, identifierare för det protokoll som användes till att utföra attacken, namn och typ för attacken och information om posten i antivirusdatabasen.
  • URL- och IP-adressen till webbsidan där farligt eller misstänkt innehåll upptäcktes, namn, storlek och kontrollsumma för filen som begärde URL, ID och viktning för regeln som användes för att nå ett avgörande, målet för angreppet.
  • Information om ändringar som användaren gör i listan med webbplatser som skyddas med hjälp av komponenten Säkra pengar: URL-adressen till webbplatsen, en flagga som anger att en webbplats har lagts till, ändrats eller tagits bort, information om webbplatsen har lagts till i programvarufönstret eller med hjälp av en webbläsare, den URL-adress som användaren öppnade webbplatsen från (om användaren lade till webbplatsen från en webbläsare), information om användaren valde att komma ihåg ändringen för webbplatsen (om användaren lade till webbplatsen från webbläsaren) och information om det läge som Säkra pengar körs i för webbplatsen.
  • Aggregerade data från resultaten av skanning med de lokala och molnbaserade KSN-databaserna: antalet unika okända tillförlitliga objekt, antalet unika otillförlitliga objekt; det totala antalet avgöranden ”okänt objekt”, ”tillförlitligt objekt” och ”otillförlitligt objekt”, antalet objekt som är tillförlitliga baserat på validering av ett certifikat, betecknade som tillförlitliga baserat på en tillförlitlig URL, betecknade som tillförlitliga baserat på överföring av förtroende från en tillförlitlig process; antalet okända objekt för vilka inget beslut om förtroende har tagits, antalet objekt som användaren har betecknat som tillförlitliga.
  • Information om användningen av Kaspersky Security Network (KSN): KSN-identifierare, programvaruidentifierare, fullständig version av programmet, anonymiserad IP-adress för användarens enhet, kvalitetsindikatorer för hanteringen av KSN-förfrågningar, kvalitetsindikatorer för hanteringen av KSN-paket, indikatorer för antalet KSN-förfrågningar och information om typer av KSN-förfrågningar, datum och tid när statistik började skickas samt datum och tid när statistik slutade skickas, KSN-protokollversion.
  • Information om komponenten Privat surfning: referenssidan från http-spårningsbegäran, namn på den tjänst eller organisation som tillhandahåller spårningstjänster, kategori för spårningstjänsten i enlighet med rättsinnehavarens organisation, ID och version för webbläsaren som öppnade URL:en.
  • Om ett potentiellt skadligt objekt upptäcks tillhandahålls information om data i processens minne, element i systemobjekthierarkin (ObjectManager), data i UEFI BIOS-minne, namn på registernycklar och deras värden.
  • Information om händelser i systemloggarna: händelsens tidsstämpel, namn på loggen där händelsen hittades, typ och kategori för händelsen, namn på händelsens källa och händelsens beskrivning.
  • Information om nätverksanslutningar: versioner och kontrollsummor (MD5, SHA2-256, SHA1) för den fil varifrån processen som öppnade porten startades, sökvägen till processens fil och dess digitala signatur, lokala och fjärr-IP-adresser, nummer för lokala och fjärranslutningsportar, anslutningstillstånd, tidsstämpel för portens öppnande.
  • Information om den trådlösa nätverksanslutning som används av datorn: namnet på det trådlösa nätverket, kontrollsumman (MD5 och SHA256) för åtkomstpunktens MAC-adress, flagga som anger om datorn körs på batteri eller en fast strömförsörjning, DNS-flagga, typ av dator, information om typ av trådlöst nätverk och säkerhet; unika ID:n, skapade med ett unikt ID för datorn, unikt ID för programvaruinstallationen, namn på trådlöst nätverk och åtkomstpunktens MAC-adress; information om tillgängliga trådlösa nätverk: namnet på det trådlösa nätverket, åtkomstpunktens MAC-adress, information om det trådlösa nätverkets säkerhet och signalkvalitet; flagga för användning av VPN-anslutning, kategori för det trådlösa nätverk som anges i programvaran, DHCP-inställningar, kontrollsumman (SHA256) för datorns IP-adress (IPv4 och IPv6), domännamn och kontrollsumma (SHA256) för sökvägen från URL-adressen för den underordnade portalen; WPS-inställningar för åtkomstpunkterna: kontrollsummor för namn och serienummer för den trådlösa enheten, nummer och namn på den trådlösa enhetsmodellen, namn på dess tillverkare; lokal tid för start och slut av den trådlösa anslutningssessionen, listan över tillgängliga trådlösa åtkomstpunkter och deras parametrar, övervakningsläge för enheter som är anslutna till det trådlösa hemnätverket.

Tjänsten Kaspersky Security Network kan behandla och överföra hela filer, exempelvis upptäckta objekt genom skadliga länkar som kan användas av brottslingar för att skada din dator och/eller dess delar, till Kaspersky för ytterligare undersökning.

För att förebygga olyckor och utreda de som faktiskt inträffar, kan dessutom tillförlitliga exekverbara och icke-exekverbara filer, programaktivitetsrapporter, delar av datorns RAM och operativsystemets startsektor skickas samt följande information om filer och processer:

• Namn och sökvägar för filerna som använts av processen.
  • Namn på registernycklar och deras värden som användes av processen.
  • URL- och IP-adresserna som använts av processen.
  • URL- och IP-adresserna från vilka filen som körs laddats ned.

För att förbättra kvaliteten på Kasperskys produkter godtar användaren att förse Kaspersky med följande information:

• Information om användningen av produktens användargränssnitt: information om öppningen av gränssnittets fönster (ID och namn på fönster och använda kontrollelement) och växling mellan fönster, information som fastställer anledningen till att öppna ett fönster, datum och tid då gränssnittet startades och faserna i uppstarten av gränssnittet, tid för och typ av användarinteraktion med gränssnittet, information om ändringar av inställningar och produktparametrar (namnet på inställningen eller parametern, och de gamla och nya värdena).
  • ID:t för programmet i interaktivt läge.
  • Information om uppdateringar av de installerade programvaru- och antivirusdatabaserna: IP-adress (IPv4 eller IPv6) för uppdateringskällan som användes, typ av uppdateringsuppgift, antal och total storleken på filer som laddades ned under en uppdatering, genomsnittlig nedladdningshastighet för uppdateringsfilerna, medelhastighet för nätverksamheten under uppdateringen, slutförandestatus för uppdateringsuppgiften, typ av fel som kan uppstå under en uppdatering, antal misslyckade uppdateringar, identifierare för den produktkomponent som utför uppdateringar och databasversion och skapandedatum, värde på målfiltret.
  • Information om versioner av operativsystemet (huvudversion av OS, delversion av OS, OS-build, OS-servicepaket) och installerade uppdateringar, aktuella och förvalda OS-språkinställningar, version och kontrollsummor (MD5, SHA2-256, SHA1) för OS-kärnfilen, parametrar för OS-körläget, OS-utgåva, OS-egenskaper, OS-processortyp.
  • Information om programvara installerad på datorn, däribland namn på programvaran och namn på dess utgivare, information om registernycklar och deras värden, information om programvarukomponenters filer, däribland kontrollsummor (MD5, SHA2-256, SHA1), namn på en fil, dess sökväg på datorn, storlek, version och digitala signatur.
  • Information om maskinvara installerad på datorn: typ, namn, modellnamn, firmwareversion, parametrar för inbyggda och anslutna enheter.
  • Information om den senaste misslyckade OS-omstarten: antal misslyckade omstarter.
  • Information om användning av adaptiva skyddsscenarier: identifierare för programvaran eller användaråtgärden när lösenordsinmatningen upptäcks, identifierare för OS-inställningen som minskar nivån av datorskydd, identifierare för programvaran eller användaråtgärden vid upptäckt av en sådan inställning, typ av användare som ändrat OS-inställningen, typ av skanningsåtgärd när OS-inställningen upptäcktes, resultatet av skanningen; kontrollsumman (SHA256) baserat på programvaruinstallationens unika ID och statistik-ID, samt identifierarna som visar om datorn använts av ett barn.
  • Information om enheter som är anslutna till det trådlösa nätverket: enhetens MAC-adress, typ, antalet tecken i titeln, typ av installerat operativsystem, tillverkarens namn och data från DHCP-paketet som mottagits från enheten.

Vid deltagande i KSN accepterar användaren att tillhandahålla följande information för alla syften som anges ovan:

• Programvaruinstallationens unika ID.
  • Den fullständiga versionen av den installerade programvaran.
  • Typ-ID för den installerade programvaran.
  • Unikt ID för datorn med den installerade programvaran.

Kaspersky skyddar den mottagna informationen i enlighet med tillämpliga lagar och Kasperskys regler. Data överförs via en säker kanal.

Filer (eller delar av dem) som kan utnyttjas av inkräktare för att skada datorn eller data kan även skickas till Kaspersky för ytterligare undersökning.

Att läsa Meddelande om Kaspersky Security Network och återkalla sitt samtycke

Du godkänner att lämna följande information i syfte att möjliggöra programidentifiering under databas- och moduluppdateringar:

• Programvaru-ID (AppID)
  • ID för aktiv licens
  • Unikt installations-ID för Programvaran (InstallationID)
  • Unikt ID för start av uppdateringsuppgift (SessionID)
  • Version av Programvaran (BuildInfo)
  • Information om uppdateringar av uppdateringskomponenten: misslyckade uppdateringsuppgifter, antal misslyckade starter efter uppgraderingen, komponentens version, felkoden, ID-typ för uppdateringsuppgiften, statuskoden på programvaran efter uppdateringen, datum och tid för när statistiken skickas

Programmet bearbetar och lagrar även följande typer av personuppgifter i programgränssnittet:

• E-postadress som används för att ansluta till My Kaspersky
  • Webbplatsadresser som lades till som undantag (visas i Webb Antivirus, Webbplatsspårning, Säkra pengar-inställningarna och i fönstret Rapporter)
  • Licensdata
  • Hashvärden för lösenord
  • Hashvärden för e-postadresser

Dessa data lagras lokalt i en icke-modifierad form, och kan visas under alla användarkonton på datorn.