Kaspersky Security Cloud for Mac

Datorns skyddsomfattning

14 februari 2022

ID 96925

Objekt som upptäcks av Kaspersky Security Cloud delas upp i kategorier utifrån olika attribut. Programmet söker alltid efter virus, maskar, Trojan-program och skadliga verktyg. Dessa program kan orsaka betydande skador på dina data. För att säkerställa ett pålitligare skydd på din dator kan du utöka listan över upptäckbara objekt genom att tillåta programmet att leta efter legitim programvara som kan användas av inkräktare för att skada din dator eller dina personuppgifter.

Objekten som Kaspersky Security Cloud skyddar mot är grupperade enligt följande:

• Virus, maskar, trojaner, skadliga verktyg, annonsprogramvara och uppringningsprogramvara.

Denna kategori omfattar:

1. Alla typer av skadlig programvara.
    2. Mjukvara som kan störa dig genom att visa annonser (till exempel webbannonser) på datorn eller ersätta sökresultaten i din webbläsare med reklam.
    3. Program som upprättar dolda telefonanslutningar via ett modem.

Skydd mot alla typer av skadlig programvara säkerställer den minsta tillåtna säkerhetsnivån. I enlighet med rekommendationer av Kasperskys experter övervakar alltid Kaspersky Security Cloud objekt från dessa kategorier.

• Legitim programvara som kan användas av inkräktare för att skada din dator eller dina personuppgifter. Denna kategori omfattar laglig programvara som kan användas av inkräktare för att skada din dator eller dina personuppgifter som exempelvis fjärrstyrda administreringsprogram.

Välja objektkategorier att upptäcka

Beroende på valda objektkategorier att upptäcka använder Kaspersky Security Cloud vissa av, eller alla, sina antivirusdatabaser när uppgifterna Fil Antivirus, Webb Antivirus och virussökning körs.

Obs! Om Kaspersky Security Cloud klassificerar ett program som skadlig programvara men du tror att det är säkert kan du lägga till detta program i en tillförlitlig zon.

Tillförlitlig zon är en lista över objekt som inte genomsöks eller övervakas av Kaspersky Security Cloud. Du kan behöva lägga till objekt i den tillförlitliga zonen om Kaspersky Security Cloud till exempel blockerar åtkomst till en fil, ett program eller en webbadress trots att du är helt säker på att objektet, programmet eller webbadressen inte utgör någon risk.

När ett program läggs till i den tillförlitliga zonen övervakas inte längre dess fil- och nätverksaktiviteter (inklusive misstänkta sådana). Kaspersky Security Cloud fortsätter dock att genomsöka den exekverbara filen och processen för det betrodda programmet.

Lägga till/ta bort en fil eller mapp till/från listan över betrodda filer och mappar

Lägg till/ta bort en tillförlitlig webbadress till/från listan över tillförlitliga webbadresser

Aktivera övervakning av en tillförlitlig webbadress