Kaspersky VPN Secure Connectiоn for Windows

Hur man konfigurerar delade tunnlar

2 oktober 2023

ID 232827

Du kan konfigurera aktivering av en VPN-anslutning endast för utvalda program (delade tunnlar).

Hur man konfigurerar aktivering av en VPN-anslutning för utvalda program

Funktionen för delade tunnlar har följande begränsningar:

• Delade tunnlar fungerar bara på Microsoft Windows 10 eller senare. Om du uppgraderar ett äldre operativsystem till dessa versioner måste du installera om Kaspersky VPN Secure Connection för att funktionen ska bli tillgänglig.
  • Delade tunnlar med antivirus-program. I det här fallet kommer Kaspersky VPN Secure Connection att visa ett felmeddelande.
  • Delade tunnlar kan påverka TeamViewer. Aktivera din VPN utan den här funktionen för att använda TeamViewer.
  • Om en VPN-anslutning är aktiverad kommer alla program, inklusive de som läggs till i undantagen, att använda VPN-tunnelns DNS istället för användarens DNS.
  • DNS-förfrågningar från program i listan över program som ska använda VPN skickas inte alltid genom DNS-servern i VPN-tunneln. I vissa fall kan DNS-förfrågningar från ett program skickas utanför VPN-tunneln.
  • VPN-inställningar för valda program tillämpas endast för angivna vägar för program. Om en väg väljs, t.ex. om ett program från listan uppdateras, kommer inställningarna för valdra program inte automatiskt att tillämpas.