Kaspersky VPN Secure Connectiоn for Windows

Hur man konfigurerar Anpassad DNS över HTTPS-server

19 mars 2024

ID 269885

Du kan konfigurera en tredje parts DNS över HTTPS-servrar som ett alternativ till standard DNS-servrarna. Det här alternativet kan vara användbart om du behöver kontrollera och filtrera dina DNS-frågor eller skaffa ytterligare funktionalitet från en viss DNS-leverantör.

Så här konfigurerar du en anpassad DNS över HTTPS-server:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Öppna programmets huvudfönster och klicka på knappen Meny.
  3. Välj InställningarAnpassad DNS.
  4. Klicka på knappen Inställningar.

Detta öppnar fönstret Anpassad DNS.

5. Växla Använd anpassad DNS över HTTPS-server till .

För att konfigurera en DNS över HTTPS-server måste du stänga av VPN.

6. Ange adressen till DNS over HTTPS-servern och klicka på knappen Spara.

Exempel på DNS över HTTPS-servrar:

• Google: https://dns.google/dns-query
  • Cloud Flare: https://cloudflare-dns.com/dns-query
  • AdGuard (med filtrering): https://dns.adguard.com/dns-query

Användarvillkoren bestäms av tjänsteleverantören. Användaren tar ansvar för att använda tjänsten som tillhandahålls av en viss DNS-server.