Inställningar för E-post Anti-virus

5 april 2024

ID 85603

Inställningar

Beskrivning

Säkerhetsnivå

Kaspersky Small Office Security använder olika inställningsgrupper för att köra E-post Anti-Virus. De inställningsuppsättningar som lagras i programmet kallas säkerhetsnivåer:

• Extremt. När den här säkerhetsnivån har valts tillämpar E-post Anti-virus maximal granskning av e-postmeddelanden. E-post Antivirus söker igenom inkommande och utgående e-postmeddelanden, och utför även heuristisk djupanalys. Hög säkerhetsnivå för e-post används vid arbete i en riskfylld datormiljö. Ett exempel på en sådan miljö kan vara anslutning till en gratis e-posttjänst i ett nätverk som inte skyddas av centraliserat e-postskydd.
  • Optimal. Den e-postsäkerhetsnivå som når den optimala balansen mellan Kaspersky Small Office Security-prestanda och e-postsäkerhet. E-post Anti-Virus genomsöker inkommande och utgående e-postmeddelanden, och utför också en heuristisk analys på medelnivå. Denna e-postsäkerhetsnivå rekommenderas av Kasperskys specialister.
  • Låg. Detta är den e-postsäkerhetsnivå som E-post Anti-Virus bara använder för att genomsöka inkommande e-postmeddelanden och för att utföra en ytlig heuristisk analys. Programmet använder inte den här nivån för att genomsöka arkiv som bifogats meddelanden. När den här e-postsäkerhetsnivån är vald genomsöker komponenten E-post Anti-Virus e-postmeddelanden så snabbt som möjligt och förbrukar minsta mängd operativsystemresurser. Låg säkerhetsnivå för e-post rekommenderas vid arbete i en tillförlitligt skyddad miljö. Ett exempel på en sådan miljö kan vara ett företagsnätverk med centraliserad e-postsäkerhet.

Åtgärd vid upptäckt hot

• Fråga användare. E-post Anti-virus informerar dig om att ett smittat eller troligtvis smittat objekt upptäckts och ber dig välja vidare åtgärder för detta.

Det här alternativet är tillgängligt om kryssrutan Utför rekommenderade åtgärder automatiskt är avmarkerad under InställningarSäkerhetsinställningarUndantag ocvh åtgärder om objektdetektering.

• Välj åtgärd automatiskt. När infekterade eller sannolikt infekterade objekt upptäcks utför E-post Anti-virus automatiskt den åtgärd som rekommenderas av Kasperskys specialister. För infekterade objekt blir åtgärden Desinficera. Det har värdet är valt som standard.

Innan E-post Anti-virus försöker desinficera eller ta bort ett infekterat objekt, skapar programmet en säkerhetskopia i händelse av att det senare uppstår ett behov av att återställa objektet eller en möjlighet att desinficera det.

Det här alternativet är tillgängligt om kryssrutan Utför rekommenderade åtgärder automatiskt är markerad under InställningarSäkerhetsinställningarUndantag ocvh åtgärder om objektdetektering.

• Desinficera, ta bort om desinficeringen misslyckas. Om ett infekterat objekt upptäcks i ett inkommande eller utgående meddelande, försöker Kaspersky Small Office Security att desinficera det upptäckta objektet. Användaren kan komma åt meddelandet med en säker bilaga. Men om Kaspersky Small Office Security inte kan desinficera objektet, kommer det att tas bort. Kaspersky Small Office Security lägger till information om den utförda åtgärden i ämnesraden: [Meddelande har bearbetats] <meddelandets ämne>.
  • Desinficera, blockera om desinficeringen misslyckas. Om ett infekterat objekt upptäcks i ett inkommande meddelande, försöker Kaspersky Small Office Security att desinficera det upptäckta objektet. Användaren kan komma åt meddelandet med en säker bilaga. Om objektet inte kan desinficeras lägger Kaspersky Small Office Security till en varning till meddelandets ämne. Användaren kan komma åt meddelandet med den ursprungliga bilagan. Om ett infekterat objekt upptäcks i ett utgående meddelande kommer Kaspersky Small Office Security att försöka desinficera det upptäckta objektet. Om Kaspersky Small Office Security inte kan desinficera objektet kommer det att blockera meddelandet från att skickas, och e-postklienten visar ett felmeddelande.
  • Blockera. Om ett infekterat objekt upptäcks i ett inkommande meddelande kommer Kaspersky Small Office Security att lägga till en varning till meddelandets ämne. Användaren kan komma åt meddelandet med den ursprungliga bilagan. Om ett infekterat objekt upptäcks i ett utgående meddelande kommer Kaspersky Small Office Security att blockera meddelandet från att skickas, och e-postklienten visar ett felmeddelande.

Skyddsomfattning

Skyddsomfattningen innefattar objekt som komponenten kontrollerar när den körs: inkommande och utgående meddelanden eller endast inkommande meddelanden.

För att skydda dina datorer behöver du bara genomsöka inkommande meddelanden. Du kan aktivera genomsökning efter utgående meddelanden för att förhindra att infekterade filer skickas i arkiv. Du kan också aktivera genomsökningen av utgående meddelanden om du vill förhindra att filer i vissa format skickas, till exempel ljud- och videofiler.

Sök i POP3, SMTP, NNTP och IMAP-trafik

Den här kryssrutan aktiverar och inaktiverar genomsökning via E-post Anti-Virus av e-posttrafik som skickas över POP3-, SMTP-, NNTP- och IMAP-protokollen.

Anslut Microsoft Outlook-tillägg

(ej tillgängligt på en filserver)

Om kryssrutan är markerad, genomsöks e-postmeddelanden som skickas via POP3-, SMTP-, NNTP- och IMAP-protokollen med ett tillägg som är integrerat i Microsoft Outlook.

Om e-post söks igenom med hjälp av tillägget för Microsoft Outlook rekommenderas att du använder cachelagrat Exchange-läge. Du kan hitta mer information om cachelagrat Exchange-läge och rekommendationer för hur du använder det i Microsoft Knowledge Base.

Heuristisk analys

En teknik för att upptäcka hot som inte kan identifieras med den aktuella versionen av Kaspersky-programdatabaserna. Den gör att du kan hitta filer som kan innehålla okänd skadlig programvara eller en ny modifiering av ett känt skadligt program.

Vid genomsökning av filer efter skadlig kod kör den heuristiska analysatorn instruktioner i de körbara filerna. Det antal instruktioner som utförs av den heuristiska analysatorn beror på vilken nivå som angetts för den heuristiska analysatorn. Analysnivån för den heuristiska analysen bestämmer balansen mellan hur grundligt sökningen efter nya hot ska göras, belastningen på operativsystemets resurser och den tid som krävs för heuristisk analys.

Sök igenom bifogade filer i Microsoft Office-formaten

Söker igenom Microsoft Office-filer (DOC, DOCX, XLS, PPT och andra Microsoft-tillägg). Office-filer innehåller också OLE-objekt. Kaspersky Small Office Security genomsöker filer i office-format som är mindre än 1 MB oavsett om kryssrutan är vald eller inte.

Sök igenom bifogade arkiv

Genomsök ZIP, GZIP, BZIP, RAR, TAR, ARJ, CAB, LHA, JAR, ICE och andra arkiv. Programmet genomsöker arkiv inte bara baserat på tillägg, utan även baserat på format. Vid kontroll av arkiv, utför programmet rekursiv uppackning. Detta gör det möjligt att upptäcka hot i arkiv på flera nivåer (arkiv i ett arkiv).

Sök inte genom arkiv som är större än

Om kryssrutan är markerad utesluter E-post Anti-virus arkiv som bifogats e-postmeddelanden från genomsökningen om deras storlek överstiger det värde du angett. Om kryssrutan inte är markerad, genomsöker E-post Anti-Virus alla arkiv som är kopplade till e-postmeddelanden oavsett storlek.

Begränsa tiden för genomsökning av arkiv till

Om kryssrutan är markerad, kommer den tid som krävs för att genomsöka arkiv som är bifogade e-postmeddelanden att begränsas till den angivna perioden.

Bilagefilter

Bilagefiltret fungerar inte för utgående e-postmeddelanden.

Inaktivera filtrering. Om du väljer det här alternativet kommer E-post Anti-Virus inte att filtrera filer som bifogas e-postmeddelanden.

Byt namn på bilagor av valda typer. Om du väljer det här alternativet kommer E-post Anti-Virus att ersätta det sista tilläggstecknet som finns i de bifogade filerna av de angivna typerna med understreck (t.ex. tillägg.doc_). För att öppna filen måste användaren alltså byta namn på filen.

Ta bort bilagor av valda typer. Om du väljer det här alternativet kommer E-post Anti-Virus att ta bort filer av de angivna typerna som bofigats e-postmeddelanden.

Du kan ange vilka typer av bifogade filer som du måste byta namn på eller ta bort från e-postmeddelanden i listan över filmasker.

Använd de här inställningarna för följande uppgifter

Konfigurera E-post Anti-virus