Jämförelse av programfunktioner beroende på typ av operativsystem

15 mars 2021

ID 118604

Tabellen nedan jämför funktioner i Kaspersky Small Office Security beroende på typ av operativsystem (personlig dator eller filserver).

Jämförelse av funktioner i Kaspersky Small Office Security

Funktionalitet

persondator

Filserver

Fil Antivirus

ja

ja

Virussökning

ja

ja

Sårbarhetssökning

ja

ja

Uppdatering av databaser och programmoduler

ja

ja

Skydd mot annonsprogram och spyware

ja

ja

Webb Anti-Virus

ja

ja

E-postskydd

ja

ja

Heuristisk analys

ja

ja

Skydd mot rootkits

ja

ja

Hindra otillåtna operationer

ja

ja

Systemövervakaren

ja

ja

Skydd mot nätfiske

ja

ja

Kontroll av ryktet som filer har i Kaspersky Security Network

ja

ja

Ytterligare skydds- och hanteringsverktyg

ja

ja

URL Advisor

ja

nej

Säker datainmatning

ja

nej

Räddningsskiva

ja

ja

Lösenordsskydd av programinställningar

ja

ja

Prestanda

ja

ja

Uppgiftshanteraren

ja

ja

Spelläge

ja

ja

Hot och undantag

ja

ja

Självförsvar

ja

ja

Karantän

ja

ja

Meddelanden

ja

ja

Konfiguration av programmets utseende

ja

ja

Kaspersky Small Office Security Administrationskonsol

ja

ja

Microsoft Windows felsökning

ja

ja

Programkontroll

ja

ja

Brandvägg

ja

ja

Skydd mot nätverksattacker

ja

ja

Skräppostskydd

ja

nej

Anti-Banner

ja

nej

Safe Money

ja

nej

Säker sökning

ja

nej

Privat surfning

ja

nej

Sekretessrensning

ja

ja

Webb-policy hantering

ja

nej

Webbkameraskydd

ja

nej

Meddelande om att ansluta till ett osäkert trådlöst nätverk

ja

nej

Nätverksövervakning

ja

ja

Application Manager

ja

nej

Kaspersky Password Manager

ja

nej

Rensningsverktyg för oanvända data

ja

ja

Filförstörare

ja

ja

Datakryptering

ja

ja

Säkerhetskopiering och återställning

ja

ja

Datorrensning

ja

nej

Software Cleaner

ja

nej

Software Updater

ja

ja

Följande nya funktioner och förbättringar lanseras i Kaspersky Small Office Security:

• Fullständigt stöd för följande Windows-versioner:
    • Microsoft Windows 10 19H2
    • Microsoft Windows 10 20H1
  • Följande gränssnittsförbättringar gjordes:
    • Lade till länken till PC Cleaner-fönstret, som tar användaren till en lista över program som installerades utan användarens samtycke.
    • Lade till möjligheten att ändra standardprogramikonen till bilden av björnen Midori Kuma.
    • Lade till möjligheten att ändra utseendet på det grafiska gränssnittet.
  • Förbättrat stöd för följande webbläsare:
    • Säker datainmatningsteknik har nu implementerats i tillägget Kaspersky Protection för webbläsarna Mozilla Firefox, Google Chrome och Microsoft Edge baserat på Chromium.
    • Lade till support för Microsoft Edge baserat på Chromium-webbläsaren.
  • Begränsade stöd för den gamla Microsoft Edge-webbläsaren. Den här webbläsaren stöder inte längre Secure Data Input eller Protected Browser. Du fortsätter att vara skyddad under trafiksökning.
  • Förbättrad integration med Kaspersky Password Manager:
    • Implementerat stöd för gemensam installation av Kaspersky Password Manager tillsammans med huvudprogrammet.
    • Lade till aviseringar som hjälper användaren att ladda ner och installera Kaspersky Password Manager. Meddelanden visas när webbläsaren öppnas.
    • Lade till möjlighet att installera Kaspersky Password Manager-tillägget i webbläsaren från ett meddelande i huvudprogrammet.
  • Tagit bort funktionen Programrådgivaren.
  • Följande funktion togs bort:
    • Programrådgivaren.
    • Tillförlitligt programläge.
    • Lade till möjlighet att söka efter sårbarheter i operativsystemet.
  • Varumärkesförändring på grund av nytt företagsnamn. Nu används namnet Kaspersky istället för Kaspersky Lab.
  • Användarforumet har ersatts med en användargemenskap (webbresursen och länkar till den har bytt namn).
  • Lade till möjlighet att ignorera aviseringar i Meddelandecentret.
  • Lade till dialogruta för att bekräfta ändringar i inställningarna i fönstret Programhantering.
  • Lade till en varning om att spårningsprogramvara kan ha installerats på din dator.
  • Förbättrade komponenten Sekretessrensning, löste komponentfel.
  • Tagit bort möjligheten att spara säkerhetskopior på en FTP-server.
  • Implementerat användarbehörighet för att få tillgång till filer i säkerhetskopieringslagring. Vid återställning av säkerhetskopior kontrollerar programmet nu användarens åtkomsträttigheter till de mappar som säkerhetskopian återställs till. Om en användare inte har administratörsbehörighet, kan användaren inte återställa data till en mapp där åtkomstbehörighet saknas.
  • Förbättrad integration med Administrationskonsolen för Kaspersky Small Office Security:
    • Nya fönster, knappar och textelement har lagts till i gränssnittet, som nu låter dig spara programaktiveringskoder i Administrationskonsolen för Kaspersky Small Office Security.
    • När du har aktiverat testversionen av programmet ser du nu ett fönster som uppmanar dig att ansluta till Administrationskonsolen för Kaspersky Small Office Security.
  • Implementerade en funktion för kontroll av lösenordsstyrka för Windows-konton som används för att få åtkomst till filserver baserat på följande kriterier: minsta tillåtna lösenordslängd i enlighet med Windows-policyn och tiden då lösenordet senast ändrades. Du får ett meddelande om dessa kriterier inte stämmer med de angivna värdena.