Datorns resursförbrukning

27 juni 2022

ID 200947

Inställningar

Beskrivning

Utför rekommenderade åtgärder automatiskt

Om kryssrutan är avmarkerad fungerar de viktigaste komponenterna i Kaspersky Small Office Security i interaktivt läge. Detta innebär att Kaspersky Small Office Security ber dig att bestämma vilken åtgärd som ska vidtas för upptäckta objekt och hot om alternativet Fråga användare är valt i inställningarna för File Anti-Virus, Surfa säkert, E-post Anti-Virus, Systemövervakning och Intrångsskydd.

Om kryssrutan är markerad väljer Kaspersky Small Office Security automatiskt åtgärden baserat på regler som definierats av Kaspersky-experter.

Ta bort skadliga verktyg, annonsprogram, automatiska uppringningsprogram och misstänkta komprimerare

Om kryssrutan är markerad raderar Kaspersky Small Office Security skadliga verktyg, annonsprogram, automatiska uppringningsprogram och misstänkta komprimerare i automatiskt skyddsläge.

Funktionen är tillgänglig om kryssrutan Utför rekommenderade åtgärder automatiskt är markerad.

Batterisparläge

Om kryssrutan är markerad aktiveras strömsparläge. Kaspersky Small Office Security skjuter upp schemalagda uppgifter. Du kan börja skanna och uppdatera uppgifter manuellt om det behövs.

Fokuserat arbetsläge

Om kryssrutan markeras kör inte programmet några genomsökningar eller uppdateringar och visar inte heller meddelanden när du spelar spel eller använder program i helskärmsläge.

Stör ej-läge

Om kryssrutan har markerats visar inte Kaspersky Small Office Security händelsemeddelanden under videosamtal eller när du tittar på videoklipp.

Skjut upp sökuppgifter när processorn och hårddisken belastas högt

När Kaspersky Small Office Security kör schemauppgifter kan detta resultera i ökad belastning på processorn (CPU) och diskminnenas subsystem, vilket påverkar andra programs prestanda.

När kryssrutan är markerad avbryter Kaspersky Small Office Security schemalagda uppgifter när den upptäcker ökad belastning och frigör operativsystemresurser för användarprogrammen.

Sök efter osäkra inställningar i operativsystemet

Om denna kryssruta markeras söker Kaspersky Small Office Security efter osäkra inställningar i operativsystemet automatiskt.

Starta Kaspersky Small Office Security när datorn startas (rekommenderas)

När kryssrutan är markerad startas Kaspersky Small Office Security efter att operativsystemet har laddats och skyddar datorn under hela sessionen.

När kryssrutan är avmarkerad startas inte Kaspersky Small Office Security efter att operativsystemet har laddats, förrän användaren startar det manuellt. Datorskyddet är inaktiverat och användardata kan utsättas för hot.

Aktivera tekniken Avancerad desinficering

Om kryssrutan är markerad visas ett popup-meddelande på skärmen när skadlig aktivitet upptäcks i operativsystemet. I meddelandet erbjuder Kaspersky Small Office Security användaren att utföra avancerad desinficering av datorn. När användaren har godkänt denna procedur neutraliserar Kaspersky Small Office Security hotet. Efter att ha slutfört den avancerade desinficeringsproceduren startar Kaspersky Small Office Security om datorn. Den avancerade desinfektionstekniken använder en betydande del av datorns resurser, vilket kan göra att andra program blir långsammare.

När programmet identifierar en aktiv enfektion kan det hända att vissa funktioner hos operativsystemet inte är tillgängliga. Tillgänglighet i operativsystemet återställs när Avancerad desinficering har slutförts och datorn har startats om.

Aktivera självförsvar

När den här kryssrutan är markerad förhindrar Kaspersky Small Office Security ändring eller radering av programfiler på hårddisken, i minnesprocesser och i registerposter i systemregistret.

Tillåt hantering av Kaspersky Small Office Security-inställningar via fjärrkontrollprogram

Om den här kryssrutan är markerad kan de betrodda fjärradministrationsprogrammen (som TeamViewer, LogMeIn Pro och RemotelyAnywhere) ändra inställningarna för Kaspersky Small Office Security.

Ej betrodda fjärrkontrollprogram får inte tillstånd att ändra Kaspersky Small Office Security-inställningar, även om kryssrutan är markerad.

Aktivera extern hantering av systemtjänster

Om kryssrutan är markerad tillåter Kaspersky Small Office Security hantering av programtjänster från en fjärrdator. När ett försök görs att fjärrhantera programtjänster visas ett meddelande i Microsoft Windows aktivitetsfält ovanför programikonen (såvida meddelandetjänsten inte har inaktiverats av användaren).

Aktivera skrivning av dumpfil

Om kryssrutan är markerad skriver Kaspersky Small Office Security dumpfiler när det kraschar.

Om den här kryssrutan är avmarkerad skriver Kaspersky Small Office Security inga dumpfiler. Programmet tar också bort befintliga dumpfiler från datorns hårddisk.

Aktivera skydd av dump- och spårfiler

Om kryssrutan är markerad får både systemadministratören, den lokala administratören och användaren som aktiverade dumpskrivning åtkomst till dumpfiler. Endast systemadministratörer och lokala administratörer har åtkomst till spårfiler.

Om kryssrutan är avmarkerad kan alla användare komma åt dumpfiler och spårfiler.