Webbläsartillägget Kaspersky Protection

27 juni 2022

ID 97156

För att Kaspersky Small Office Security fullt ut ska stödja webbläsare, måste Kaspersky Protection-tillägget vara installerat och aktiverat i webbläsarna. Kaspersky Protection-tillägget injicerar ett skript på den webbsida som öppnats i den skyddade webbläsaren och i webbtrafik. Programmet använder detta skript för att interagera med webbsidan och för att överföra data till banker vilkas webbplatser skyddas av komponenten Safe Money. Programmet skyddar data som överförs av skriptet med hjälp av en digital signatur. Programmet kan bädda in skriptet utan att behöva använda Kaspersky Protection-tillägget.

Programmet signerar data som överförs av skriptet med hjälp av de installerade antivirusdatabaserna och förfrågningar till Kaspersky Security Network. Programmet skickar förfrågningar till Kaspersky Security Network oavsett huruvida du accepterat eller inte accepterat villkoren för Kaspersky Security Network.

När du arbetar med din webbläsare låter Kaspersky Protection-tillägget dig:

Hantera Privat surfning.

Hantera Skydd mot webbannonser.

Informera om misstänkt nätfiske.

Informera om webbplatsproblem

Öppna Skärmtangentbord

Installera tillägget Kaspersky Protection i Chromium-baserade Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Google Chrome

I webbläsarna Google Chrome och Mozilla Firefox installeras tillägget Kaspersky Protection automatiskt. Kaspersky Small Office Security uppmanar dig att aktivera tillägget. I den Chromium-baserade webbläsaren Microsoft Edge installeras även tillägget Kaspersky Protection automatiskt, men programmet uppmanar dig inte att aktivera tillägget. Du måste vidta åtgärder för att aktivera tillägget på egen hand.

Yandex Browser stöds

När du använder Yandex Browser, är följande programkomponenter aktiva:

• Skyddad webbläsare,
  • URL Advisor
  • Surfa säkert,
  • Anti-phising.

Komponenterna Privat surfning och Skydd mot webbannonser fungerar men kan inte konfigureras i Yandex Browser.

Stöd för Internet Explorer

Från och med Kaspersky Small Office Security 8 stöder tillägget Kaspersky Protection inte längre webbläsaren Internet Explorer. Om du vill fortsätta använda tillägget Kaspersky Protection i Internet Explorer kan du gå tillbaka till den tidigare programversionen.