Vad är nytt

13 augusti 2019

ID 119653

Kaspersky Small Office Security erbjuder följande nya funktioner:

• Ytterligare meddelanden från Webb-antivirus med avseende på sidor som innehåller annonsprogram eller legitima program som kan användas av inkräktare i syfte att skada din dator eller dina personliga data.
  • Det finns nu skydd mot infektion när operativsystemet startas.
  • Det går nu att navigera från fönstret Licensiering till Administrationskonsolen i Kaspersky Small Office Security när du vill visa information om aktiveringskoden.
  • Du kan nu lägga till en ny aktiveringskod om licensen har löpt ut.
  • Det finns nu en användardefinierad lista över domäner vars anslutningar inte styrs av programmet.
  • Förbättrad teknik för att motverka modifieringen av användarfiler av skadlig programvara, särskilt krypterare.
  • Diagnostiken av problem med programinstallation har förbättrats. När det uppstår ett problem med programinstallationen sparar nu programmet installationsloggarna istället för att ta bort dem.
  • Programmets självförsvar vid uppgradering till en ny version har förbättrats. Nu finns det skydd inte bara för den aktuella versionen utan även för det nyinstallerade programmet innan det startas för första gången.
  • Ökad hastighet för vissa installationsscenarion, den första uppstarten och den första uppdateringen av programmet.
  • Förbättrad meddelandevisning vid inaktivering av komponenten Systemövervakning. Meddelandet innehåller nu en mer detaljerad beskrivning av konsekvenserna av att inaktivera komponenten, särskilt när det gäller den brist på skydd mot kryptering som inaktiveringen leder till.
  • Proceduren för att visa meddelanden har förbättrats.
  • Programmet väntar nu längre än tidigare innan det visar ett meddelande om föråldrade databaser och programmoduler när datorn kommer ur strömsparläge.
  • Fönstret Verktyg har förbättrats. Programfunktionerna har ordnats i kategorier så att det blir lättare att hitta specifika funktioner.
  • Komponenten Datorrensning har förbättrats.
    • Du kan nu klaga på ett program som inte fungerar korrekt.
    • Du kan nu söka efter och ta bort webbläsartillägg.
  • Komponenten Application Manager har förbättrats:
    • Ett schema för genomsökning av program och webbläsartillägg har lagts till.
    • Det går nu att undanta program från analysen baserat på objektkategori.
    • Listan med ignorerade program har flyttats till ett eget fönster.
  • Komponenten Software Updater har förbättrats:
    • Det går nu att köra en schemalagd sökning efter programuppdateringar.
    • Listan med ignorerade program har flyttats till ett eget fönster.
  • Driften av komponenten Safe Money har förbättrats:
    • Det år nu att öppna en specifik webbplats i Skyddad webbläsare genom att klicka på programikonen i aviseringsområdet och i Aktivitetsfältet.
    • Feedbackformulär där du kan betygsätta komponentens funktion och rapportera till Teknisk support har förbättrats.
    • En avisering om ifall din dator stöder maskinvaruvirtualisering har lagts till. Status för maskinvaruvirtualisering visas även i fönstret med komponentinställningar.
  • Komponenten Webbpolicyhantering har förbättrats:
    • När tidszonen ändras nollställs användningstiden för datorn, Internet och programmet.
    • Likartade program, till exempel webbläsare från olika leverantörer, styrs nu som ett program.
  • Driften av komponenten Skydd mot webbannonser har förbättrats: Nya filter för Skydd mot webbannonser har lagts till. Med dem kan du ange specifika webbannonser som ska blockeras.
  • Visningen av aviseringar har förbättrats. Aviseringar som inte är kritiska för programmets funktion visas inte medan du använder kontorsprogram, kör ett program i helskärmsläge, tittar på video eller sitter i videosamtal.
  • Fönstret Rekommenderade inställningar har förbättrats. Kryssrutan Ta bort skadliga verktyg, annonsprogram, automatiskt uppringningsprogram och misstänkta komprimerare och kryssrutan Upptäck annan programvara som kan användas av inkräktare i syfte att skada din dator eller samla in dina personliga data har lagts till.
  • Det går nu att söka igenom skript med Antimalware Scan Interface (AMSI). AMSI är ett standardiserat Microsoft-gränssnitt som tillåter genomsökning av skript och andra objekt med Kaspersky Small Office Security. Komponenten kan endast identifiera ett hot och avisera om det, men den kan inte hantera hot. Komponenten är tillgänglig i Microsoft Windows 10 eller senare.
  • Genomsökning av krypterade anslutningar har förbättrats. Du kan nu välja åtgärder för webbplatser som returnerade genomsökningsfel och lägga till sådana webbplatser till undantag.
  • Det går nu att inaktivera dekryptering av EV-certifikat (Extended Validation).
  • Komponenten Systemövervakning är nu tillgänglig när programmet installeras på en filserver. Tidigare var Systemövervakaren endast tillgänglig när programmet installerades på en persondator.