Om skydd mot webbannonser

13 augusti 2019

ID 127381

Komponenten Skydd mot webbannonser är skapad för att ge skydd mot webbannonser medan du surfar. Skydd mot webbannonser blockerar annonser på webbplatser som du besöker och annonser i gränssnittet för vissa program. Skydd mot webbannonser blockerar annonser som är med i listan över kända webbannonser, vilken är inbäddad i databaserna för Kaspersky Small Office Security. Du kan hantera blockering av webbannonser via Kaspersky Small Office Securitys gränssnitt eller direkt i webbläsaren.

Som standard tillåts webbannonser på webbplatser som är med i listan över Kaspersky Labs webbplatser. Denna lista har sammanställts av Kaspersky Labs experter, och innehåller Kaspersky Lab-webbplatser och dess partners webbplatser, som hyser annonser för Kaspersky Lab. Du kan visa denna lista eller inaktivera användningen av listan om du anser det vara nödvändigt att blockera webbannonser på webbplatser från Kaspersky Lab och dess partners.

Information om användningen av Skydd mot webbannonser finns i rapporter.

Följande begränsningar gäller Skydd mot webbannonser:

• Om webbplatsen som hyser annonsen inte kan fastställas blockerar Kaspersky Small Office Security inte denna annons och visar ingen information om den.
  • Om webbplatsen där annonsen finns kunde fastställas men inte matchas till någon specifik webbplats som är öppen i webbläsaren, blockerar eller tillåter Kaspersky Small Office Security annonsen beroende på informationen som har fastställts. Programmet visar information om webbannonserna i rapporter, men omfattar inte denna information i statistik i Skydd mot webbannonser, som visas i webbläsaren.
  • Statistiken för Skydd mot webbannonser som visas i webbläsaren kan innehålla de webbannonser som blockerades förra gången webbplatserna lästes in, inklusive annonser som tidigare blockerats och lästs in igen.
  • Statistiken för Skydd mot webbannonser som visas i webbläsaren innehåller inte de webbannonser som blockerades i dynamiskt innehåll på en sida efter en webbplats har lästs in.
  • När du har installerat programmet över Kaspersky Small Office Security 2016, Underhållsversion 1, går det inte att redigera följande inställningar via användargränssnittet och inställningarna återgår till standardvärdena:
    • Använd Kaspersky Small Office Security lista över webbannonser
    • Omvandla domännamn till IP-adresser
    • Använd listan över blockerade webbadresser (URL)
    • Använd listan över tillåtna webbadresser (URL)

Listan som tidigare öppnades genom att klicka på länken Konfigurera blockerade webbadresser öppnas nu genom att klicka på länken Blockerade webbannonser i den aktuella versionen. Listan som tidigare öppnades genom att klicka på länken Konfigurera tillåtna webbadresser öppnas nu genom att klicka på länken Tillåtna webbannonser i den aktuella versionen.

Denna funktionalitet är inte tillgänglig om Kaspersky Small Office Security har installerats på en filserver.