Tillhandahållande av data i enlighet med slutanvändaravtalet utanför den Europeiska unionen

13 augusti 2019

ID 175193

Det här avsnittet innehåller information om de specifika uppgifter som tillhandahålls till Kaspersky Lab om du har installerat programversionen som var avsedd för användning i den Europeiska unionen. Informationen som inkluderas i det här avsnittet innehåller inte några personuppgifter för användaren och behövs för användning av rättighetshavarens programvara, såvida inte annat anges.

Du accepterar att automatiskt, medan du använder programvaran, tillhandahålla följande uppgifter till Kaspersky Lab för att förbättra kvaliteten av realtidsskyddet, förbättra kvaliteten gällande användning av programvaran samt för att i tid kunna upptäcka och åtgärda fel i anslutning till processen för installation, borttagning och uppdatering av programvaran, i enlighet med antal användare:

• Programvaruinstallation/avinstallationsstatus (lyckad eller misslyckad), felkod för installation.
  • Programvaru-id.
  • Versions-id.
  • Programvarulokalisering.
  • Omprofileringskod.
  • Licensens giltighetsperiod.
  • Plattformstyp och OS-tillverkare (Windows, iOS, Android), OS-version, OS-versionsnummer, OS-uppdateringsnummer, OS-revision, utökad information om OS-revision, OS-typ (server, arbetsstation, domänstyrenhet) information om operativsystemet.
  • Enhetstyp (bärbar dator, stationär dator, surfplatta).
  • Installationstyp (ny installation eller en uppdatering), tid nedlagd på programvaruinstallation (i sekunder), indikerar om installationen avbröts av användaren.
  • Programvarans typ och version.
  • Status på den licens som används av programvaran.
  • Information om uppdateringar av databaser och programmoduler samt status på programmodulens och databasens uppdateringsuppgift.
  • Programvarans åtgärdsläge.
  • Information om enhetens skyddsstatus, och användningsstatus för skyddskomponenter.
  • Version av det protokoll som används för att hantera programvaruinställningar via Kaspersky Small Office Security Management Console-portalen.
  • Lista över säkerhetsproblem, lista över ignorerade säkerhetsproblem, samt rekommendationer för listan över säkerhetsproblem.
  • Information om utlöst databasinmatning.
  • Sökuppgiftsstatus
  • Tid för senaste statusändring.
  • Certifikat av den skannade filen, offentlig certifikatnyckel av den skannade filen, samt tumavtryck av certifikatet av den skannade filen.
  • Port som används för anslutningen.
  • Innehåll och typ av certifikat på den webbplats som användaren har tillgång till, IP-adress för den webbplats som användaren har tillgång till, och domän på den webbplats som användaren har tillgång till.
  • Namn på upptäckt hot.
  • Protokoll som använda för att ta emot statistiska data.

I syfte att förbättra kvaliteten av skyddet för användare som genomför betalningstransaktioner på internet samtycker du till att automatiskt tillhandahålla den finansiella webbplatsen med information om namn på och version av programvaran och dess anpassade inställning, id på programvarans plugin-program i den webbläsare som används för att öppna den finansiella webbplatsen samt id som visar om en säker eller vanlig webbläsare användes.

Informationen som tas emot skyddas av Rättighetsinnehavaren på det sätt som föreskrivs i lagen och krävs för att kunna använda den Programvara som gjorts tillgänglig för användning under licensen.

Kaspersky Lab kan använda erhållna statistiska data, baserade på den mottagna informationen, för att övervaka trender inom hot mot datorsäkerhet och publicera rapporter om sådana hot.