Om skydd av data som matats in på datorns tangentbord

13 augusti 2019

ID 70745

Skydd av datainmatning via datorns tangentbord gör det möjligt att undvika att data som matas in på webbplatser via tangentbordet läses. Du kan konfigurera skydd av datainmatning från datorns tangentbord på flera webbplatser. Efter att Säker tangentbordsinmatning är inställt visas ett popup-meddelande som säger att Säker tangentbordsinmatning är aktiverat bredvid fältet där markören är ställd. Som standard är Säker tangentbordsinmatning aktiverat för alla webbplatskategorier förutom Internetkommunikationsmedia.

Denna funktionalitet är inte tillgänglig om Kaspersky Small Office Security har installerats på en filserver.

Säker tangentbordsinmatning har följande begränsningar:

• Säker tangentbordsinmatning finns bara för webbläsarna Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome (inte tillgängligt för Google Chrome 69.x eller senare). Om du arbetar med andra webbläsare är datan som du matar in från ett hårdvarutangentbord inte skyddat mot att bli uppfångat.
  • Säker tangentbordsinmatning fungerar inte i webbläsare som körs i programmet Sandboxie.
  • Säker tangentbordsinmatning är inte tillgängligt i Microsoft Internet Explorer från Windows Store.
  • Skydd av datainmatning från datorns tangentbord kan inte skydda dina personliga data om en webbplats, som kräver att du matar in sådana data, har hackats, eftersom informationen i detta fall kan tas direkt från webbplatsen.

Föregående lista beskriver de viktigaste funktionsbegränsningarna hos skydd av datainmatning. En fullständig förteckning över begränsningarna finns i en artikel på Kaspersky Labs tekniska supports webbplats. Den här artikeln visar begränsningar för Säker tangentbordsinmatning i Kaspersky Internet Security, dessa begränsningar gäller även Skärmtangentbord i Kaspersky Small Office Security.