Övervaka datoranvändning

13 augusti 2019

ID 70787

Webbpolicyhantering låter dig begränsa den tid som en användare tillbringar vid datorn. Du kan ange ett tidsintervall under vilket webbpolicyhantering ska blockera åtkomst till datorn (läggdags) samt begränsa den totala datoranvändningstiden per dag. Du kan ange olika gränsvärden för veckodagar och helger.

För att konfigurera tidsbegränsningar för datoranvändning:

1. Gå till fönstret med inställningarna för Webbpolicyhantering.
  2. I fönstret med inställningar för webbpolicyhantering väljer du avsnittet Dator.
  3. För att ange ett tidsintervall under vilket webbpolicyhantering blockerar åtkomst till datorn, i avsnitten Veckodagar och Helger, väljer du kryssrutan Blockera åtkomst från.
  4. Ange blockeringens starttid i listrutan bredvid kryssrutan Blockera åtkomst från.
  5. Ange blockeringens sluttid i listrutan Till.

Webbpolicyhantering kommer att blockera användarens åtkomst till datorn under angivet tidsintervall.

6. Du kan skapa ett schema för användning av datorn med hjälp av en tabell. Klicka på knappen ParentalControl_SwitchToTable 2019.png för att se tabellen.

Webbpolicyhantering blockerar användarens åtkomst till datorn schemalagt som anges i tabellen.

7. För att ange en tidsgräns för total datoranvändning under dagen i avsnitten Veckodagar och Helger, markerar du rutan Tillåt åtkomst men inte längre än och väljer intervall i listrutan bredvid kryssrutan.

Webbpolicyhantering blockerar användarens åtkomst till datorn när den totala datoranvändningstiden under dagen överskrider angivet intervall.

8. För att ställa in pauser i användarens datoranvändning, gå till Tidspauser, markera kryssrutan Ta en paus och välj sedan hur ofta detta ska ske (t.ex. varje timme) och hur länge (t.ex. 10 minuter) med hjälp av vallistorna bredvid kryssrutan.
  9. Ställ växlingsreglaget i fönstrets övre del till Övervakning aktiveradKomponenten aktiverad.

Webbpolicyhantering blockerar användarens åtkomst till datorn i enlighet med de nya inställningarna.