Konfigurera meddelanden om sårbarheter i Wi-Fi-nätverk

13 augusti 2019

ID 81791

När du är ansluten till ett WiFi-nätverk så kan dina konfidentiella uppgifter stjälas om nätverket är dåligt skyddat. Kaspersky Small Office Security kontrollerar WiFi-nätverk varje gång du ansluter till ett. Om WiFi-nätverket inte är säkert (t.ex. så används ett sårbart krypteringsprotokoll eller nätverkets namn (SSID) är väldigt populärt) visar programmet ett meddelande om att du ansluter till ett osäkert WiFi-nätverk. Klicka på länken i meddelandefönstret för att läsa om hur du använder WiFi-nätverket säkert.

Konfigurera meddelanden om sårbarheter på Wi-Fi-nätverk:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Klicka på knappen Skydd i fönstrets vänstra del.
  4. I den högra delen av avsnittet Skydd väljer du underavsnittet Brandvägg.

Fönstret visar brandväggsinställningarna.

5. Välj Meddela om sårbarheter i WiFi-nätverk om du vill få meddelanden när du ansluter till sårbara Wi-Fi-nätverk. Avmarkera kryssrutan om du inte vill ta emot meddelanden. Denna kryssruta kan nås om Kaspersky Secure Connection inte har installerats på datorn.
  6. Om kryssrutan Meddela om sårbarheter i WiFi-nätverk är markerad går det att redigera de avancerade inställningarna för meddelandevisning:
    • Markera kryssrutan Blockera och varna om osäker överföring av lösenord via Internet för att blockera alla överföringar av lösenord som okrypterat textformat när du fyller i Lösenord i formulär på Internet.
    • Klicka på länken Återställ dolda varningar för att återgå till standardinställningarna för visning av meddelanden om överföring av lösenord i okrypterad form. Om du har blockerat meddelanden om överföring av lösenord i okrypterad form tidigare så kommer visning av dessa meddelanden att återupptas.

Denna funktionalitet är inte tillgänglig om Kaspersky Small Office Security har installerats på en filserver.