Rensa oanvända data

13 augusti 2019

ID 89934

För att starta guiden för rensning av oanvänd data:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Fler verktyg i nedre delen av huvudfönstret för att öppna fönstret Verktyg.
  3. I fönstret Verktyg, går du till avsnittet Rensa och optimera.
  4. Klicka på länken Rensare för oanvänd data i fönstret som öppnas för att starta guiden för rensning av oanvända data.

Guiden består av en serie skärmbilder (steg) som du kan navigera mellan med knapparna Bakåt och Nästa. Klicka på knappen Klar för att stänga guiden när den är klar. Klicka på knappen Avbryt för att stoppa guiden.

Låt oss gå igenom stegen i guiden i mer detalj.

Starta guiden

Guidens första fönster innehåller information om rensning av oanvända data.

Klicka på länken Nästa för att starta guiden.

Söka efter oanvända data

Guiden söker igenom datorn efter oanvända data. Sökningen kan ta en stund. När sökningen är klar fortsätter guiden automatiskt till nästa steg.

Välj åtgärder för att ta bort oanvända data

När sökningen efter oanvända data har slutförts, öppnas ett fönster som visar listan över åtgärder.

För att få guiden att utföra en viss åtgärd, markera kryssrutan till vänster om motsvarande åtgärd. Som standard utför guiden alla rekommenderade och starkt rekommenderade åtgärder. Avmarkera kryssrutan för den åtgärd du inte vill utföra.

Vi rekommenderar att inte avmarkera de kryssrutor som markeras som standard. Detta kan äventyra din dators säkerhet.

Efter det att du har definierat en uppsättning åtgärder som guiden ska utföra, klickar du på knappenNästa.

Rensa oanvända data

Guiden vidtar de åtgärder som valts i det föregående steget. Rensningen av oanvända data kan ta lite tid.

När rensningen av oanvända data har avslutats fortsätter guiden automatiskt till nästa steg.

När guiden körs kan det hända att vissa filer (till exempel Microsoft Windows loggfiler och Microsoft Office händelseloggar) används av systemet. För att dessa filer ska kunna raderas ombeds du av guiden att starta om systemet.

Avsluta guiden

Klicka på Klar för att stänga guiden.