Konfigurera visning av ikonen för Skärmtangentbord

13 augusti 2019

ID 90458

För att konfigurera hur snabbstartikonen visas för det virtuella Skärmtangentbordet i webbplatsernas inmatningsfält:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Under Ytterligare, välj underavdelningen Säker datainmatning.

Fönstret visar inställningarna för Säker datainmatning.

4. Gå till avsnittet Skärmtangentbord (om det behövs) och markera kryssrutan Öppna Skärmtangentbord genom att trycka CTRL+ALT+SKIFT+P.
  5. Om du vill att startikonen för Skärmtangentbord ska visas i inmatningsfält på alla webbplatser, markerar du kryssrutan Visa snabbstartikon i datainmatningsfält.
  6. Gör så här om du vill att snabbstartsikonen för skärmtangentbordet ska visas endast vid åtkomst till webbplatser ur vissa kategorier:
    1. I avsnittet Skärmtangentbord så klickar du på länken Redigera kategorier för att öppna fönstret Inställningar för Säker datainmatning.
    2. Markera kryssrutorna för de kategorier av webbplatser där snabbstartikonen ska visas i datainmatningsfälten.

Snabbstartikonen för Skärmtangentbord visas vid åtkomst till en webbplats som hör till en av de valda kategorierna.

7. Om du vill aktivera eller inaktivera visning av Skärmtangentbord på en specifik webbplats:
    1. I avsnittet Skärmtangentbord så klickar du på länken Redigera kategorier för att öppna fönstret Inställningar för Säker datainmatning.
    2. Klicka på länken Hantera undantag för att öppna fönstret Undantag för Skärmtangentbord.
    3. Klicka på knappen Lägg till i den nedre delen av fönstret.
    4. Ett fönster för tillägg av undantag för Skärmtangentbord öppnas.
    5. I fältet Webbadressmask anger du webbadressen till en webbplats.
    6. I avsnittet Omfattning väljer du var du vill att snabbstartsikonen för Skärmtangentbordet ska visas (eller inte visas): på den angivna sidan eller på alla sidor på webbplatsen.
    7. I avsnittet Ikon för Skärmtangentbord, välj om snabbstartsikonen för Skärmtangentbordet ska visas.
    8. Klicka på knappen Lägg till.

Den angivna webbplatsen visas i listan i fönstret Undantag för Skärmtangentbord.

Vid åtkomst till angiven webbplats visas snabbstartikonen för Skärmtangentbord i inmatningsfälten enligt dina inställningar.