Tillåta datainsamling som ett undantag

13 augusti 2019

ID 93506

Du kan tillåta spårning av din aktivitet på specifika webbplatser som ett undantag.

För att tillåta datainsamling som ett undantag:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Klicka på knappen Inställningar 2019.png i den nedre delen av fönstret.

Fönstret Inställningar öppnas.

3. Klicka på knappen Skydd i fönstrets vänstra del.

Fönstret med en lista över skyddskomponenter öppnas. Komponenten privat surfning är aktiverad som standard. Om komponenten är inaktiverad, aktiverar du den genom att slå om växlingsreglaget till Komponenten aktiverad-positionen.

4. Välj Privat surfning i fönstrets högra del.

Fönstret Inställningar för privat surfning öppnas.

5. Välj Blockera datainsamling.

Kaspersky Small Office Security kommer att blockera försök till datainsamling på alla webbplatser förutom för undantag.

6. Det finns som standard ett undantag att tillåta datainsamling på webbsidor som tillhör Kaspersky Lab och dess partners. Om du vill blockera datainsamling på dessa webbplatser, avmarkerar du kryssrutan Tillåt datainsamling på webbplatser som tillhör Kaspersky Lab och dess partners.
  7. Som standard finns det ett undantag för datainsamling på webbplatser som kan ha gjorts obrukbara till följd av att datainsamling blockerats, enligt information från Kaspersky Lab. Om du vill blockera datainsamling på dessa webbplatser, avmarkerar du kryssrutan Tillåt datainsamling på inkompatibla webbplatser.

Kaspersky Lab uppdaterar listan med kompatibla webbplatser vart efter frågor löses.

8. Om du vill kan du även specificera dina egna undantag:
    1. Klicka på länken Kategorier och undantag så öppnas fönstret för Kategorier och undantag.
    2. Klicka på länken Undantag för att öppna fönstret Undantag för Privat surfning.
    3. Klicka på knappen Lägg till.
    4. I fönstret som öppnas, ange adressen till webbplatsen som du vill tillåta aktivitets spårning och klicka på Lägg till knappen.

Den angivna webbplatsen läggs till i listan över undantag.

Du kan också tillåta datainsamling på en webbplats medan den är öppen i webbläsaren.