Om säker anslutning till Wi-Fi-nätverk

1 april 2021

ID 127182

Offentliga Wi-Fi-nätverk kan ha ett otillräckligt skydd, till exempel om ett Wi-Fi-nätverk använder ett sårbart krypteringsprotokoll eller ett svagt lösenord. När du gör Internetköp över ett osäkert Wi-Fi-nätverk skickas dina lösenord och andra konfidentiella uppgifter i icke-krypterad text. Hackare kan fånga upp dina konfidentiella uppgifter, ta reda på ditt bankkortsnummer och få åtkomst till dina pengar.

När du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk kontrollerar programmet detta nätverk. Om wifi-nätverket är osäkert uppmanar programmet dig att upprätta en säker anslutning via en särskilt tilldelad server i den region du uppger. Webbplatsdatan skickas först till den tilldelade servern. Programmet skickar sedan datan till din enhet över en krypterad säker anslutning.

För att använda komponenten Kaspersky VPN måste du köra programmet Kaspersky VPN Secure Connection. Programmet Kaspersky VPN Secure Connection installeras tillsammans med Kaspersky Total Security.

Komponenten Kaspersky VPN ger dig följande fördelar:

• Säker användning av betalningssystem och bokningswebbplatser. Inkräktare kommer inte att kunna fånga upp numret på ditt bankkort när du genomför betalningar online, bokar hotellrum eller hyr en bil.
  • Skydd av hemlig information. Ingen kommer att kunna fastställa IP-adressen på din dator eller din plats.
  • Skydd av din integritet. Ingen kommer att kunna fånga upp och läsa din privata korrespondens på sociala nätverk.

Kaspersky VPN kan också användas för andra typer av nätverksanslutningar, såsom lokala Internetanslutningar eller anslutningar via USB-modem.

Som standard uppmanar inte Kaspersky VPN Secure Connection dig att upprätta VPN om HTTPS-protokollet används för att ansluta till en webbplats.

Att ändra den virtuella platsen när du besöker webbplatser för banker, betalningssystem, bokningswebbplatser, sociala nätverk, chattar och e-postwebbplatser kan leda till att antibedrägerisystem utlöses (system som är avsedda att analysera finansiella transaktioner online och leta efter tecken på bedräglig verksamhet).

Användningen av Kaspersky VPN kan regleras av lokal lagstiftning. Du får endast använda Kaspersky VPN i enlighet med dess ändamål och utan att bryta mot lokala lagar.